Ple municipal

Rubí vol arribar a una reducció del 55% d’emissions el 2030

Tots els grups municipals han avalat el Pla Director Rubí Brilla 2030, el full de ruta per arribar a aquest objectiu

Rubí vol arribar a una reducció del 55% d’emissions el 2030

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha donat llum verda per unanimitat al Pla Director Rubí Brilla 2030, el full de ruta per arribar a la reducció del 55% (respecte al 2005) de les emissions a la ciutat abans del 2030.

El Pla Director defineix 22 actuacions que impacten en els quatre sectors estratègics de la ciutat: administració local, indústria, comerç i ciutadania. El conjunt d’aquestes actuacions persegueixen arribar als objectius de millorar la qualitat de vida a la ciutat, reduir les emissions de CO2, PM10, NOX, així com reduir la dependència de recursos energètics externs a la ciutat, reduir la pobresa energètica i apoderar energèticament la ciutadania i les empreses.

El 2008, el consistori es va comprometre amb la Comissió Europea a treballar per reduir el 20% de les emissions de cara a l’any 2020 respecte al 2005. Tres anys més tard, el 2011, naixia el projecte Rubí Brilla i, des d’aleshores, fa una dècada que l’ajuntament desenvolupa accions principalment respecte a l’estalvi i l’eficiència energètica als diferents sectors de la ciutat. Durant aquests deu anys, s’ha aconseguit disminuir el 15% de les emissions de la ciutat.

Consum sostenible

Les diferents accions que contempla el Pla Director es refereixen a la promoció de l’autoconsum, l’eficiència energètica, la rehabilitació d’edificis i la millora i la promoció d’una mobilitat més sostenible.

Notícies relacionades

Entre d’altres, es vol apoderar la ciutadania perquè conegui els seus drets energètics, ja sigui per reduir els efectes de la pobresa energètica o bé per iniciar nous models de consum més sostenibles.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO