Reciclatge i reutilització

Tints naturals i transformació de texans entre els nous Ecotallers de Rubí

Les sessions s’han programat entre els mesos de setembre i desembre

Tints naturals i transformació de texans entre els nous Ecotallers de Rubí
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Oriental) ha programat un nou cicle d’Ecotalleres en clau de Re de cara a l’últim quadrimestre de l’any. 

La nova programació inclou diverses propostes que pretenen oferir eines a la ciutadania perquè aprengui a aprofitar els recursos i a prevenir la generació de residus.

El taller de tints naturals serà l’encarregat de donar el tret de sortida a aquest nou cicle el 20 de setembre a les 18 h. Aquesta proposta, dirigida a famílies amb nens i nenes a partir de sis anys, pretén ensenyar a elaborar caires naturals amb flora local i restes d’aliments. 

L’octubre, el novembre i el desembre 

L’octubre, el novembre i el desembre El 7 d’octubre, també a les 18 h, tindrà lloc l’Ecotaller de creació de bioplàstics, plàstics derivats de productes vegetals. Durant l’activitat es treballarà aquest material com a eina que explora altres materials permetent el canvi, la transició i la deformació. 

Al novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s’han programat tres tallers: un taller de transformació de texans el 25 de novembre a les 18 h; un altre de compostatge casolà per aprendre a fer adob el 26 de novembre a les 18 h; i un de teoricopràctic el 27 de novembre per aprendre a fer compost amb un vermicompostador

El cicle arribarà a la fi el 2 de desembre a les 18 h amb un taller de sashiko, un tipus de brodat o costura tradicional japonesa que s’utilitza per al reforç decoratiu o funcional de teles i peces de vestir. 

Notícies relacionades

Les inscripcions per participar en els Ecotallers s’obriran pròximament a l’apartada web de la pàgina municipal

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí