Estalvi energètic

Rubí impulsa un servei d’optimització de la factura elèctrica per estalviar energia

  • El servei ofereix un informe amb l’evolució de consum, una anàlisi de potència i una sèrie de recomanacions personalitzades per a l’optimització

  • L’esmentat informe es genera automàticament a través d’un algoritme, la base de dades de consum anual i el patró històric de consum del sol·licitant

  • Aquesta iniciativa és gratuïta i vàlida per a tarifes 2.0 i 2.1 –inferiors a 15kW de potència contractada–

Un técnico revisa los contadores de electricidad

Un técnico revisa los contadores de electricidad / Archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei municipal Rubí Brilla, posa a disposició dels rubinencs un servei d’optimització de la factura elèctrica per estalviar en energia i reduir el cost dels rebuts.

El servei, a través d’un algoritme, la base de dades reals de consum d’electricitat anual i el patró detallat de l’històric de consums de la llar sol·licitadora en concret, realitza una anàlisi mitjançant un software automatitzat que acaba generant un informe.

L’esmentat informe inclou dades com l’evolució del consum, una anàlisi de potència i la sèrie de recomanacions personalitzades per a l’optimització de la factura de la llar sol·licitadora. Aquestes recomanacions, explica el consistori rubinenc, poden des de recomanar quina és la tarifa suggerida fins a consells per ser més eficients.

‘Online’ i gratuït

El servei, que es pot sol·licitar omplint un formulari ‘online’ i donant el consentiment al consistori per accedir a les dades de consum energètic de la distribuïdora, és gratuït i vàlid per a tarifes 2.0 i 2.1 –inferiors a 15kW de potència contractada–. Actualment, segons quantifica l’Ajuntament, un total de 114 llars ja han fet ús del servei.

Notícies relacionades

Abans d’implementar aquest sistema automatitzat, l’equip de Rubí Brilla realitzava aquestes anàlisis de forma manual i per a col·lectius concrets, com els integrants del projecte ‘Comunitat Rubí Brilla’ o en el marc de la iniciativa ‘Tens drets energètics: No et quedis a les fosques’.

Més notícies de Rubí, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA