SALUT EMOCIONAL

Rubí Jove impulsa JoxMi, un servei d'«escolta i acompanyament emocional» dirigit a joves

La iniciativa neix per ajudar les persones joves a gestionar les seves emocions i conflictes i detectar aquells casos que requereixin atenció sanitària

«En cap cas és un espai que pugui substituir un servei mèdic: no es faran diagnòstics ni teràpies», aclara la regidora de joventut, Annabel Cuesta

rubi-jove

rubi-jove

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consistori rubinenc, a través del servei de Joventut de la ciutat, impulsa JoxMi, un «servei d’escolta  i acompanyament emocional» dirigit als joves derivat del Punt d’Informació juvenil de l’Espai Jove Torre Bassas.

JoxMi té per objectiu «ajudar les persones joves a gestionar les seves emocions, donar eines i recursos per resoldre petits conflictes o situacions puntuals i derivar els joves a la xarxa local de serveis sanitarissocioeducatius o comunitaris que els puguin ajudar a millorar el seu estat anímic i emocional».

Per a això, explica l’Ajuntament, seran dues psicòlogues les que atendran el servei i les que també podran detectar aquells casos que necessitin un tractament per part de serveis especialitzats.

Un espai per a «expressar-se i rebre atenció»

«En cap cas és un espai que pugui substituir un servei mèdic: no es faran diagnòstics ni teràpies. Però sí que hem detectat que les persones joves necessiten un espai on expressar-se i rebre atenció», aclareix la regidora de joventut, Annabel Cuesta Fabre.

Des de Rubí Jove preveuen que el ‘JoxMi’ atendrà temes relacionats amb problemes familiarsviolènciesestats anímics o consums, entre altres, en sessions de 30 minuts.

Notícies relacionades

Les primeres sessions se’n programaran els dijous 26 de novembre i 10 i 24 de desembre en horari de tarda (17 a 19h). El calendari del 2021 estarà disponible més endavant. Els joves interessats hauran de demanar cita prèvia mitjançant WhatsApp (630 766 379) o la web.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA