CONSUM DURANT LA PANDÈMIA

L'Ajuntament de Rubí i Sorea revisaran totes les facturacions produïdes durant l'estat d'alarma

A causa de la impossibilitat de portar a terme la lectura dels comptadors, Sorea va estimar un consum igual al del mateix període de l'any anterior

Al recuperar l'accés als comptadors, s'ha comprovat que algunes factures superaven l'import d'aquell mateix interval de temps

rjulve11987970 barcelona 30 06 2005 cuaderno del domingo consumo de agua fo181230121552

rjulve11987970 barcelona 30 06 2005 cuaderno del domingo consumo de agua fo181230121552 / MARTA JORDI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A causa de la impossibilitat de portar a terme la lectura dels comptadors durant l’estat d’alarma, Sorea va estimar un consum en cada contracte igual al del mateix període de l’any anterior. Al recuperar l’accés als comptadors i el consum real del següent període, s’ha comprovat que algunes factures superaven l’import d’aquest mateix interval de temps. 

Les estimacions, explica el consistori, «s’han produït en tot moment amb l’ànim d’aproximar-se al consum real i de produir el mínim impacte als usuaris».

La majoria d’aquestes estimacions, aclareixen, «han sigut pròximes a la realitat», tot i així, en alguns casos, «no s’ha ajustat al consum real, ja que el canvi d’hàbits, sumat que el següent període és més calorós, ha fet incrementar el consum a les llars». 

Revisió de totes les facturacions i compensacions 

Així, d’acord amb l’Ajuntament de Rubí, Sorea està revisant en detall tota la facturació emesa. L’anàlisi dels rebuts mostra diferents casos, des de clients que «s’han beneficiat  econòmicament per aquest sistema» als que han «pogut tenir un impacte econòmic pel fet d’haver sigut necessari estimar el consum». 

«Conèixer en quin moment s’ha produït el consum real durant aquests dos períodes no és factible», declara l’Ajuntament de Rubí. No obstant, Sorea, paral·lelament a la revisió que s’està portant a terme, «estudia resol individualment cada situació» davant qualsevol reclamació, afegeixen. 

Notícies relacionades

Amb tot, el consistori i Sorea han acordat que es produirà una revisió de totes les facturacions i es «proposaran compensacions» a totes les persones i famílies que puguin haver resultat perjudicades pel sistema de facturació. 

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA