tornen les negociacions

Continental espera tenir una solució per a la reindustrialització de les instal·lacions de Rubí en un mes

Els sindicats avisen que s'acorden les condicions, les sortides amb l'empresa aviat «aniran a la guerra»

foto 3594943

foto 3594943

2
Es llegeix en minuts
ACN

Continental Automotive espera «arribar a una solució» per al procés de reindustrialització de les instal·lacions de Rubí a finals de juny o principis de juliol, apunten fonts de l’empresa. El fabricant de pneumàtics i altres components està dialogant amb «diversos interlocutors» per vendre la planta

Segons els sindicats, el canvi de mans es pot produir abans de finals del 2021, data en què el fabricant alemany va anunciar que marxaria de Rubí. Si no es troba un comprador, es reduirà gradualment la producció fins al tancament total de la fàbrica, que dona feina a 760 persones. Després de reprendre les negociacions aquesta setmana, els sindicats avisen que si no acorden les condicions de les sortides aviat aniran «a la guerra».

Lleuger acostament

Representants de la multinacional i els treballadors de la planta vallesana van tornar a començar les negociacions amb la mediació del Departament de Treball aquest dilluns, en una reunió en què es van constatar les propostes allunyades d’uns i d’altres. En aquesta taula s’ha de pactar el pla de reindustrialització per a la planta de Rubí i de començar a negociar les condicions de sortida d’aquelles persones que quedin fora amb prejubilacions i indemnitzacions.

Aquest dijous s’han tornat a trobar i s’ha constatat un lleuger acostament, segons fonts sindicals, que preveuen poder tancar una proposta conjunta en poc més d’un mes. «Si en un mes i escaig no tanquem l’acord anirem a la guerra, perquè no permetrem que l’empresa ens maregi i dilati el temps de negociació», va dir a l’ACN el secretari general de CCOO d’Indústria del Vallès Occidental-Catalunya, José Rueda.

Els representants sindicals també demanen que les persones que vulguin marxar de Continental abans de finals del 2021 ho puguin fer amb les condicions que fixarà l’acord.

L’empresa va explicar als treballadors alguns dels avenços en el procés de venda, però diu que són «incipients» per donar-los a conèixer públicament. Els sindicats creuen que és essencial trobar un comprador que iniciï un nou projecte a les instal·lacions de Rubí i que es comprometi a ocupar-ne més del 80% de la plantilla.

Fonts de Continental han indicat que faran una nova contraoferta per les prejubilacions i indemnitzacions en la pròxima reunió amb els sindicats i representants del Departament de Treball, fixada per al 9 de juny. Les dues parts tenen previst trobar-se dues vegades per setmana.

Procés de reestructuració

A finals del 2019, Continental Automotive va comunicar que tenia la intenció de reindustrialitzar la planta vallesana i de vendre les instal·lacions en sis mesos. La cúpula va argumentar que la planta de Rubí, que produeix complements analògics i controls, ja no es considerava una localització «estratègica». 

Si no es troba un comprador, es reduirà gradualment la producció fins a acabar amb el tancament total de la planta, mai abans de desembre del 2021. L’empresa va fer marxa enrere i va renunciar a presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ero) per a la plantilla al febrer. Els treballadors han anat a la vaga com a protesta per les incerteses del procés de venda i no descarten futures mobilitzacions.

Notícies relacionades

L’operació de reindustrialització forma part d’un procés de reestructuració de la multinacional a escala mundial, que preveu retallar més de 5.000 llocs de treball fins al 2028 per fer front a la transformació del sector cap als models elèctrics.

Més notícies de Rubí