EN 16 SETMANES

Rubí amplia l''skatepark' de Can Sant Joan

Les obres permetran crear un nou circuit pensat per a diferents nivells de dificultat i adequar espais d'estada per al públic

image

image / @Joan Marc Bosch

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La setmana del dilluns 11 de novembre s’iniciaran les obres d’ampliació de l’‘skatepark’ de Can Sant Joan de Rubí, segons ha informat l’ajuntament de la localitat. 

Els treballs s’inclouen al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i persegueixen un triple objectiu: augmentar la superfície dedicada a aquesta pràctica esportiva, dissenyar un circuit pensat per a diferents nivells i crear zones d’estada perquè les persones que acompanyin els patinadors puguin disfrutar d’aquest espai.

Actualment, Rubí compta amb un ‘skatepark’ que dona servei de manera correcta a la comunitat de ‘skaters’ de la ciutat, però que s’ha quedat petit a causa de la creixent demanda per part dels patinadors locals. Per aquesta raó, l’ajuntament planteja un projecte que respecta la instal·lació actual i que es focalitza en la creació d’un nou circuit just al costat.

Ampliació i millora

El projecte preveu conservar l’‘skatepark’ existent, fent-hi alguna actuació de manteniment; dissenyar-hi un nou circuit en què sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells, i fer-lo apte també per celebrar tornejos o altres esdeveniments similars; i projectar aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, on es crearan espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’‘skate’ puguin disfrutar d’aquest equipament.

Els treballs consistiran a fer caure el paviment existent, adequar el terreny, realitzar els elements de l’‘skatepark’ ─‘quarter-pipes’, rampes, ‘hubba’, ‘hip’, baranes inclinades, manuals i ‘ledges’, raïls, escales amb raïl i ‘bowls’─ i pavimentar la zona patinable, entre d’altres. Amb el nou circuit, es busca defugir la idea de l’‘skatepark’ com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’habilitaran recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensades per al públic.

El nou ‘skatepark’ tindrà dos accessos des de la vorera, que es caracteritzaran pel canvi de material del paviment. El nou ‘skatepark’ aprofita el suau pendent del terreny on s’instal·la i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, es permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es compondrà de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència a la pràctica de l’skate’.

L’ajuntament ja ha donat a conèixer el projecte a l’entitat La Skateboarding Rubí, que precisament havia fet aquesta demanda al consistori.

Notícies relacionades

Les obres les durà a terme l’empresa Roig i Fills Associats SA per un import de 289.190 euros. El termini d’execució d’aquests treballs és d’unes 16 setmanes. Durant la major part d’aquest temps, es podrà continuar fent ús de l’‘skatepark’ actual. Només s’hi limitarà l’accés mentre es duguin a terme les tasques de reparació de la instal·lació existent.

Més notícies de Rubí