IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA

Arriba la 31a edició del Voluntariat per la Llengua a Rubí per fomentar l'«ús social» del català

La iniciativa, impulsada pel Servei Local de Català i l'ajuntament, ajunta parelles lingüístiques que es reuneixen de manera regular per conversar en aquesta llengua i compartir activitats de lleure, com ara sortides culturals i tallers

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 31a edició del Voluntariat per la Llengua,que impulsa el Servei Local de Català amb el recolzament de l’Ajuntament de Rubí, s’ha presentat aquest dilluns a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler de la localitat. 

La cita, que ha comptat amb l’assistència del regidor d’Educació, Víctor García Correas, i la regidora de Comunicació, Annabel Cuesta Fabré, ha reunit algunes de les parelles de voluntaris que ja s’han inscrit en el programa i que durant aquest curs es trobaran per practicar el català.

Promovent l’ús social del català

A més de les hores de conversa, les parelles també podran fer activitats paral·leles, com les sessions del Club de Lectura Fàcil, que tenen lloc a la biblioteca cada dijous; assistir a La Sala Teatre Municipal per veure l’obra ‘Escape room’; una excursió d’un dia per l’entorn de Rubí per conèixer varietats de bolets amb la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí (CER), i diferents propostes de ludoteca, que s’emmarcaran dins de les activitats de Nadal.

Es tracta, en tots els casos, de propostes que volen promoure l’ús social del català més enllà de les classes i alhora serveixen per crear vincles entre la comunitat. 

El regidor d’Educació, Víctor García Correas, ha agraït a les persones assistents l’esforç per parlar també en català fora de l’aula i ha recordat que perquè una llengua estigui viva de veritat s’ha de parlar en els usos quotidians. «Les llengües cohesionen les societats només si les utilitzem, i la salut d’una llengua es mesura per l’actitud activa dels parlants més que pels coneixements passius que se’n pugui tenir»,ha conclòs.

Parelles lingüístiques

El Voluntariat per la Llengua té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, il’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. 

Les parelles lingüístiques es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com per exemple sortides culturals i tallers. 

Notícies relacionades

El programa, a més, compta amb la col·laboració d’entitats locals i establiments comercials i de restauració que garanteixen que les persones participants del Voluntariat per la Llengua seran ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.

Més notícies de Rubí