CIUTAT OBERTA

Fotografia i moda a les Jornades Europees de Patrimoni de Rubí

Les JEP estan promogudes pel Consell d'Europa i la Comissió Europea amb l'objectiu d'acostar el patrimoni cultural a la ciutadania

nuu

nuu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí s’afegeix a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), que es commemoren entre divendres, 11 d’octubre, i diumenge, 13, en diversos municipis de Catalunya. El Festival de Fotografia La Nuu, les activitats organitzades en el marc de la 25a Fira de Sant Galderic i l’exposició ‘Maria Illa Gumà. La alta costura en Rubí’ s’inclouen a l’agenda en línia d’aquest esdeveniment.

Les JEP estan promogudes pel Consell d’Europa i la Comissió Europea amb l’objectiu d’acostar el patrimoni cultural a la ciutadania.  Amb la seva adhesió a les Jornades Europees de Patrimoni, «Rubí posa de relleu l’interès i la diversitat de la seva oferta cultural. Totes les activitats que s’inclouen en la programació són gratuïtes i destaquen per la seva forta vinculació amb la societat», indiquen des de l’ajuntament.

L’agenda de les Jornades Europees de Patrimoni permet consultar aquestes i altres activitats, organitzades per centenars de municipis i entitats de tot Catalunya, organitzades temàticament i geogràficament.

Activitats destacades

La Fira de Sant Galderic se celebra el 19 d’octubre però, prèviament, la ciutadania ja pot disfrutar de la ruta gastronòmica ‘De tapes per la fira’ i de l’exposició ‘Colere. Cultura. Cultivo’, que commemora els 25 anys de l’entitat. La mostra, que reflexiona sobre la relació entre agricultors, artesans i artistes, es pot visitar a El Celler fins al 27 d’octubre.

La Nuu, esdeveniment organitzat per l’ajuntament rubinenc i dirigit pel fotògraf rubinenc Carles Mercader, compta en aquesta cinquena edició amb la participació de 13 artistes internacionals que exposen les seves obres de manera descontextualitzada en espais públics de la ciutat.

Notícies relacionades

Quant a l’exposició ‘Maria Illa Gumà. La alta costura en Rubí’, que es pot visitar al Museu Municipal Castell (MMUC) fins al 15 de desembre, és fruit de la col·laboració entre aquest equipament i el Museu del Disseny de Barcelona.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA