TORNADA A L'ESCOLA

Rubí comença el curs escolar pendent de la construcció de l'Escola del Bosc

L'alcaldessa ha confirmat que l'ajuntament ultima el conveni per avançar els diners per a la construcció de l'escola

El centre Teresa Altet s'estrena aquest any com a escola institut amb la incorporació de dos grups de 1r d'ESO

primer-da-de-curso-en-el-teresa-altet

primer-da-de-curso-en-el-teresa-altet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí torna a començar l’any escolar pendent de la construcció de l’Escola del Bosc. Després que el curs passat s’inaugurés finalment l’Institut Torrent dels Alous, l’Escola del Bosc continua sent l’assignatura pendent.

No obstant, el consistori ha anunciat avenços en aquesta matèria. Tot i que la construcció del centre és competència de la Generalitat, des del govern rubinenc ja han reiterat la seva disposició a avançar el finançament de l’escola. «Estem en converses avançades amb el Departament d’Educació»,va afirmar a començaments de setembre el regidor d’Infància i Educació de Rubí, Víctor García Correas.

A la presentació del nou curs, aquest dijous 12 de setembre, l’alcaldessa Ana María Martínez ha confirmat que l’ajuntament està ultimant el conveni que «ha de permetre avançar els diners per a la construcció de l’Escola del Bosc» i que «ja s’ha començat a treballar en el projecte d’obres juntament amb la Direcció Territorial d’Educació».

Quant a l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, «s’espera que l’actuació es comenci a executar en qüestió de pocs mesos»,assenyalen des del consistori.

El Teresa Altet s’estrena com a escola institut

El curs escolar 2019-20 s’ha iniciat aquest dijous per als11.471 alumnes d’educació obligatòria de Rubí. «La tornada a les aules s’ha desenvolupat sense incidències destacables», assenyalen des del consistori.

L’alcaldessa, el regidor d’Infància i Educació i la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han donat la benvinguda al nou curs des delcentre Teresa Altet, que aquest any s’estrena com a escola institut amb la incorporació de dos grups de 1r d’ESO.

Per poder assumir la seva transformació en institut escola, «el Teresa Altet ha incorporat un equip de set professors de secundària», expliquen des del consistori.

Les escoles infantils al complet

Dels 11.471 alumnes rubinencs d’educació obligatòria que han començat les classes aquest dijous, 8.109 van a centres públics i 3.362 a concertats. 721 nens han començat P3 i 854 s’han estrenat a primària.

Notícies relacionades

D’altra banda, es creu que aquest curs un miler de joves estudiaran ensenyaments postobligatoris als centres públics de la ciutat, mentre que les escoles infantils municipals –Lluna, La Bruna i Sol, Solet– sumen una oferta de 381 places de servei escolar ordinari, que a hores d’ara estan pràcticament ocupades. «Només queda alguna vacant a la Lluna», assenyalen des de l’ajuntament.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Nou curs