Anar al contingut

CULTURA LOCAL

Rubí acull una exposició sobre la modista rubinenca Maria Illa Gumà

La mostra és fruit de la col·laboració entre el Museu del Disseny de Barcelona i el MMUC, i té com a objectiu «posar de relleu la figura de la modista rubinenca»

El Periódico

Rubí acull una exposició sobre la modista rubinenca Maria Illa Gumà

El Museu Municipal Castell (MMUC) de Rubí acollirà a partir del 19 de setembre una exposició sobre la vida i obra de Maria Illa Gumà, que va ser «la modista de més categoria de la ciutat entre 1940 i finals de la dècada dels seixanta», apunten des de l’Ajuntament de Rubí.

La mostra és fruit de la col·laboració entre el Museu del Disseny de Barcelona i el MMUC i té com a objectiu «posar de relleu la figura de la modista rubinenca», afirmen des del consistori.

La visita inclou vestits, complements que havien sigut confeccionats per Illa i una sèrie de fotografies d’importants famílies de Rubí, Terrassa i Barcelona, dels anys quaranta, cinquanta i seixanta, a les quals la modista vestia.

Col·laboració del Museu Etnogràfic

L’exposició ‘Maria Illa Gumà, l’alta costura a Rubí’, que s’inaugurarà dijous 19 de setembre a les 19.30 h i estarà disponible fins al pròxim 15 de desembre, també compta amb la col·laboració del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA