ATEMPTAT A BARCELONA

Les banderes de l'Ajuntament de Rubí onejaran a mig pal en record de les víctimes de l'atemptat de les Rambles

Aquest dissabte es compleixen dos anys de la tragèdia que va acabar amb la vida de dos veïns rubinencs i que en va ferir dos més

banderas-media-hasta

banderas-media-hasta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte, 17 d’agost, coincidint amb el segon aniversari de l’atemptat de les Rambles, l’Ajuntament de Rubí baixarà a mig pal les banderes de l’edifici consistorial "en record i solidaritat amb les víctimes rubinenques".

"Rubí va ser un municipi fortament colpejat per aquesta tragèdia. El record d’en Xavi i en Paco el tenim molt viu i no volem que s’esvaeixi; com tampoc volem oblidar les lliçons apreses enmig d’aquest dolor: que el terrorisme no ens pot detenir i que Rubí, com Barcelona i Cambrils, és una ciutat de pau", ha expressat l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez.

El dia fatídic

El 17 d’agost del 2017, una furgoneta va irrompre en la part alta de les Rambles i va atropellar les persones que hi passejaven en aquell moment, i va causar 14 morts i més d’un centenar de ferits –a part d’una altra víctima mortal interceptada pels terroristes mentre fugien. Dos rubinencs, un d’ells un nen de tres anys, van perdre la vida en l’atemptat i dos més van resultar ferits.

"Rubí va viure amb dolor i solidaritat la pèrdua dels seus veïns. Sota el lema 'Rubí no té por', la ciutat es va mostrar unida per fer front a la tragèdia i reivindicar els valors d’una societat cohesionada", expliquen des de l’ajuntament. La imatge dels pares d’en Xavi, el petit mort en l’atemptat, abraçant-se al substitut de l’imam de la mesquita de Rubí durant un acte d’homenatge "va donar la volta al món com a símbol d’aquest esperit de concòrdia", afegeixen.

Notícies relacionades

Les Rambles acolliran, aquest dissabte, 17 d’agost, al matí, un petit acte d’homenatge a les víctimes amb motiu del segon aniversari de l’atemptat de Barcelona. Per desig exprés de les persones afectades, serà una celebració discreta i consistirà en un minut de silenci i una ofrena floral al mosaic de Joan Miró.

Més notícies de Rubíen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA