FESTES POPULARS

Rubí s'acomiada de les vacances estivals amb la festa major petita de Sant Roc

La festa començarà el dijous 5 de setembre amb la conferència 'De poble a vila. 125 anys de la concessió del títol de vila a Rubí'

"Les entitats de cultura popular i tradicional seran les protagonistes d'aquesta cita", apunten des del consistori

festa-2018

festa-2018 / Cesar Font

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 5 al 8 de setembre, Rubí viurà una nova edició de la festa major petita de Sant Roc, organitzada per l’Ajuntament i la Taula de Cultura Popular i Tradicional. La celebració marca la represa del calendari festiu de la ciutat després de les vacances estivals i “està considerat un dels grans aparadors de les entitats culturals de la ciutat”, expliquen des del consistori.

La festa començarà el dijous 5 de setembre a les 19.00 h amb la conferència ‘De poble a vila. 125 anys de la concessió del títol de vila a Rubí’, a càrrec de l’historiador local Eduard Puigventós. La xerrada tindrà lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

L’inici de la celebració

El divendres 6 de setembre, la celebració prendrà els carrers de la ciutat. A partir de les 20.00 h, la plaça de l’Antiga Estació acollirà la plantada de laVIII Trobada de Bèsties de Foc i el tradicional Retrobament després de l’estiu, que aquest any comptarà amb la col·laboració de l’escola de dansa 8 Temps.

A les 21.00 h, s’iniciarà la desfilada de bèsties de foc amb la participació de la Colla de Diables de Rubí, la Colla de Diables Rubeo Diablorum, el Ball de Diables de Caldes de Montbui, els Diables de Sant Andreu, la Colla de Diables de Sant Cugat i la Víbria de Manresa.

Les entitats sortiran de la plaça de l’Antiga Estació i passaran per l’avinguda Barcelona, la plaça i el carrer de Pere Esmendia, el carrer de Maximí Fornés i la plaça de Doctor Guardiet. La festa seguirà en aquest últim espai a les 23.00 h amb el concert de Malparits, una banda tribut a Sopa de Cabra, i la XIX Xerricada Popular de Sant Roc, el tradicional concurs de beure a raig amb porró (00.30 h).

La plaça de Doctor Guardiet serà el focus de les celebracions

La plaça de Doctor Guardiet serà l’epicentre de Sant Roc. Durant el cap de setmana, es podrà disfrutar de la fira de productes d’arrel tradicional catalana i de laIII Fira del Vermut,així com dels tallers de les entitats de cultura popular i tradicional i de diversos jocs per a tota la família.

La programació del 7 de setembre també inclou algunes de les tradicions més arrelades de la festa, com és el cas de la missa en honor al sant a l’església de Sant Pere (19.30 h), els Tocs de festa! (20.00 h), l’Esclat de Sant Roc!  (20.30 h), els sarcàstics 'Versots' a càrrec de les colles de diables (21.00 h) i l’espectacle de foc i dansa de Les Bruixes d’Arrel (21.30 h).

La celebració es reprendrà el diumenge d’hora amb laTamborinada de Sant Roc’, que sortirà de la plaça de Doctor Guardiet a les 9.00 h i recorrerà diversos carrers del centre. La jornada també tindrà com a moment destacat elIII Passeig d’Imatgeria Local,que aquest any comptarà amb la participació d’un total de 9 entitats.

Les últimes activitats

La tarda del diumenge també estarà plena de propostes, amb activitats familiars i la Tabalada de Sant Roc, que s’iniciarà a les 18.00 h a la plaça de Catalunya i finalitzarà amb l’habitual tabalada estàtica a la plaça de l’Onze de Setembre.

Aquest any hi participaran els Tronats del Tabal, el Ball de Diables Petits del Foc de Sant Pere de Ribesi la Colla de Diables Infantils de Moja. La percussió ambientarà la sortida del correfoc infantil (19.30 h), que transcorrerà per diversos carrers fins a arribar a la plaça de Salvador Allende.

Notícies relacionades

Les sardanes també seran protagonistes de la jornada a Doctor Guardiet (18.30 h), organitzades pelFoment de la Sardana i amb la música de la Cobla Mediterrània. La festa es tancarà a les 20.30 h en aquest mateix emplaçament amb l’habitual concert d’havaneres amb rom cremat (20.30 h).

Més notícies de Rubíen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA