REMODELACIÓ DEL SISTEMA

L'Agència Catalana de l'Aigua destina més de 7 milions d'euros a remodelar la depuradora de Rubí

La planta s'adaptarà a les necessitats de sanejament actuals i futures, "i contribuirà a la millora qualitativa de la conca del riu Llobregat"

L'actuació està inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-2021), que preveu una millora en la capacitat de la planta

depuradora

depuradora

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà més de 7,1 milions d’euros en la remodelació, ampliació i millora de la capacitat de tractament de la depuradora de Rubí, a la comarca del Vallès Occidental.

S’ha iniciat la licitació d’un contracte per a la redacció del projecte constructiu, el qual prendrà com a punt de partida l’avantprojecte d’ampliació i remodelació que es va dur a terme el 2017, il’execució de les corresponents obres. El termini per presentar ofertes finalitzarà el 16 de setembre i el contracte tindrà una durada de 3 anys i un mes, a partir de l’adjudicació i firma del contracte.

L’actuació està inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-21) i servirà per “millorar tant la capacitat de la planta, adaptant-se a les necessitats actuals i futures, com la qualitat de l’aigua tractada, contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat”,expliquen des de la Generalitat.

Sanejament a Catalunya

La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 m3/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 quilòmetres de xarxa de col·lectors. Així, saneja les aigües residuals dels municipis de Rubí i Sant Cugat del Vallès.  

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com “la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines”, comenten des de la Generalitat.

Notícies relacionades

Actualment les 521 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Quant a Barcelona, la comarca compta amb 27 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel99% de la seva població.

Més notícies de Rubíen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA