RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS

El PSC es reforça a Rubí però no aconsegueix la majoria absoluta

Els socialistes passen de 6 a 10 regidors, mentre que ERC puja de cinc a set com a líder de l'oposició

Per la seva part, Cs passa de dos a tres regidors, com En Comú Podem; l'AUP cau de tres a un regidor

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC de l’actual alcaldessa Ana María Martínez ha tornat a guanyar unes eleccions municipals a Rubí (Vallès Occidental), gran municipi català on ha reforçat el seu lideratge, passant dels exigus sis regidors als 10 actuals (33%), quedant a tres de la majoria absoluta (13).

Tots els resultats

<a href="https://elecciones.elperiodico.com/resultados/municipales/2019/espana/">Busca les dades del teu municipi, província o comunitat</a>

Quant al líder de l’oposició rubinenca, ERC, també amplia la seva representació al ple rubinenc, passant dels anteriors cinc regidors als nous set (22,77%).

El desgast més gran l’ha patitl’Alternativa d’Unitat Popular, que passa d’una representació de tres regidors a un regidor, igual que Veïns per Rubí.

Cs i ECP, de dos a tres regidors

Per la seva part, l’ascens de Cs i En Comú Podem –abans ICV– són homologables: els dos grups passen de dos a tres regidors, un nombre que, sumats als 10 socialistes, donaria per a la majoria absoluta (13 regidors).

Notícies relacionades

Finalment, ni el PP ni Junts per Rubí (fins ara CDC), que en aquest mandat ostentaven dos regidors cada un, tindran representació en el pròxim ple rubinenc.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Ana María Martínez, a la presentació de les noves inversions.

Ana María Martínez, a la presentació de les noves inversions. / PERIODICO