DEMANDES HISTÒRIQUES

Rubí demana al Govern que instal·li pantalles acústiques a Vallhonrat i que elimini les línies d'alta tensió

L'alcaldessa Ana María Martínez ha traslladat les peticions a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, en la seva primera visita a la ciutat

image

image / Cesar Font

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha aprofitat la primera visita oficial a la ciutat de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per traslladar-li dues de les peticions històriques del municipi: la instal·lació de pantalles acústiques a Can Vallhonrat il’eliminació de les línies d’alta tensió.

La primera vol donar solució al problema acústic que pateixen els veïns d’aquest barri de Rubí com a conseqüència de la seva proximitat a l’autopista i la segona fa referència a una demanda de la ciutadania, que demana desplaçar les línies que actualment passen pel centre de barris com Can Fatjó.

La primera edil ha donat a conèixer a Cunillera la situació d’incompliment del conveni del 2006 pel qual l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i Red Eléctrica de España es comprometien a desviar la línia de Can Jardí – Mas Figueres en el tram que transcorre per l’avinguda de Can Fatjó.

“Són diferents temes que com a ciutat ens preocupen i confiem plenament que el fet d’haver-los recollit serveixi per poder posar-los sobre la taula dels ministeris competents”, resumia l’alcaldessa després de la trobada d’aquest dilluns.

Notícies relacionades

La delegada del Govern s’ha mostrat receptiva a les demandes de la ciutat i ha assegurat que les traslladarà a qui tingui competència en la matèria a nivell autonòmic estatal perquè “s’abordin amb serietat i rigor i puguem trobar les vies de col·laboració per fer-les possibles”.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA