POLÈMICA

El capellà pro 'Hazte Oír' de Rubí ja va culpar uns pares per no haver batejat el seu fill mort a la carretera

El 2009, un pare d'un amic de la víctima va publicar un article a Diari de Rubí explicant com de desagradable va ser la missa: "Vam sortir-ne molt més dolguts del que havíem entrat"

rubi

rubi

2
Es llegeix en minuts
MANUEL ARENAS / RUBÍ

Javier Villanueva, el capellà del polèmic discurs a Rubí el Dia d'Andalusia, en el qual recolzava les afirmacions trànsfobes del popular bus de ‘Hazte oír’, ja apuntava maneres fa uns anys, quan encara era rector de la parròquia de Sant Pau de Rubí, situada al barri del 25 de Setembre. Per aquell llavors, segons apuntava La petjada de Rubí, el rector tampoc escapava de la polèmica.

Tal com indicava un testimoni directe en un article publicat el 17 de desembre de 2009 a Diari de RubíDiari de Rubí, el capellà, en plena missa en memòria de José Alberto Preguezuelo, jove mort en un accident de cotxe, va interrogar els pares de la víctima “fent-los sentir culpables” per no haver batejat el xaval. “No podria haver-se limitat a fer una missa de suport i consol, senzilla i ordenada, acompanyant en el dolor els familiars, en lloc d'interrogar-se constantment per què aquest noi no estava batejat i fent sentir culpables els seus pares?”, es preguntava Rafael López Ochoa, pare d'un amic del noi desaparegut. “Vam sortir-ne molt més dolguts del que vam entrar i si jo em sento així, imaginin els pares de José”, li deia López al rector Villanueva.

“DEDIQUI'S A PARLAR AMB LES PLANTES”

El testimoni de Rafael López, sobre el qual es plantejaven a La petjada de Rubí que pogués derivar fa anys en accions legals contra el capellà, acabava amb un consell per al pare Villanueva: “Li aconsello que si no és capaç de desenvolupar el paper que li toca, que canviï d'ofici i es dediqui a l'horta i a parlar amb les plantes, així no farà més mal amb les seves paraules”.

Per la seva banda, i donada la polèmica suscitada a partir de les seves declaracions a la missa el Dia d'Andalusia –criticades, fins i tot, per l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez-, Villanueva va publicar una carta a Tot Rubí, titulada ‘Dret a rèplica’.

EL RESPECTE ALS CRISTIANS

A la mateixa, el capellà lamenta que “ja voldríem els cristians que les nostres conviccions tinguessin almenys el mateix respecte del que disfruten les opinions contràries. I si no, verifiqueu el que li han fet a l'autobús de ‘Hazte oír’”.

Notícies relacionades

Segons Villanueva, el que va dir a la missa de Rubí va ser “que no t'enganyin: els nens tenen penis i les nenes tenen vulva”, a la qual cosa segueix una enigmàtica afirmació: “Reconèixer el mal és el primer pas per combatre'l; i reconèixer el bé és el primer pas per promocionar-lo”, sentencia el religiós a la seva resposta.

Més notícies de Rubí