Polèmic discurs a favor del bus transfòbic durant la missa del Dia d'Andalusia a Rubí

L'alcaldessa, Ana María Martínez, condemna les paraules del capellà de la parròquia de Sant Pau de la localitat

 

  / RUBITV.CAT

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / RUBÍ

Polèmica a Rubí per les paraules de Javier Villanueva, el capellà responsable de la parròquia de Sant Pau, situada al barri del 25 de Setembre, durant la celebració de la tradicional eucaristia del Dia d'Andalusia, aquest dissabte.

Durant la missa, segons explica el diari digital local rubitv.cat, Villanueva va generar un gran enrenou al donar públicament el seu suport a l'autobús de l'associació ultracatòlica Hazte Oír, que aquesta setmana ha recorregut diversos punts d'Espanya promovent el lema 'Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin'.

En concret, durant l'homilia va assegurar que “si neixes home, ho seguiràs sent; de la mateixa manera que si neixes dona, també ho continuaràs sent”.

Arran de les paraules del capellà, els membres de l'equip de govern que eren al parc de Ca n’Oriol van decidir anar-se'n i mostrar el seu rebuig al discurs a través de les xarxes socials.

En aquest sentit, l'alcaldessa Ana María Martínez va lamentar a Twitter els fets ja que considera que “no es pot utilitzar la fe per fer discursos intolerants i que promoguin fòbies”.

Martínez va afegir que els drets humans han d'estar en primer lloc: "Els drets humans són molt més importants que qualsevol religió i, en el seu cas, no ho ha tingut en compte". 

Abans d'abandonar l'espai, Martínez es va dirigir al capellà per manifestar-li el seu disgust per les expressions manifestades des de l'altar.

Al seu torn, la regidora de l'àrea de Serveis a les Persones, Marta García, que també assistia a l'acte, ha qualificat de lamentable el discurs d'odi del capellà.

DISCULPES DE L'ORGANITZACIÓ

L'entitat encarregada d'organitzar els actes del Dia d'Andalusia, la Coordinadora d'Entitats Andaluses de Rubí, també ha condemnat el discurs del capellà.

"Demanem disculpes i volem destacar que no compartim el que ha passat avui aquí, defensem la llibertat i els drets de les persones per davant de tot", ha afirmat Eulàlia Sánchez, presidenta de la Coordinadora, a TotRubi.cat.

Notícies relacionades

Diversos rubinesos han expressat a través de les xarxes socials com Twitter la seva indignació pel missatge emès al matí a Ca n’Oriol.

Més notícies de Rubí