Desallotjats 60 veïns a Santa Coloma per esquerdes

L’ajuntament retira l’habitabilitat de 19 de les 31 vivendes de dos blocs del carrer dels Pirineus

Desallotjats 60 veïns a Santa Coloma per esquerdes

Gerardo Santos

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Uns 60 veïns van ser evacuats de casa seva als números 9 i 11 del carrer dels Pirineus, a la frontera dels barris del Raval i de Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet, després de l’aparició d’esquerdes en l’estructura interna, van confirmar fonts municipals a EL PERIÓDICO. Dimarts, després de rebre l’informe de l’arquitecte municipal que verificava la presència d’esquerdes, l’ajuntament colomenc va dictar el cessament d’habitabilitat de 19 de les 31 vivendes dels dos blocs i es va procedir al desallotjament dels residents.

El consistori explica que després de rebre diumenge a última hora l’avís d’una veïna, que alertava de l’aparició d’esquerdes a la seva vivenda, dilluns es van activar els recursos municipals: "La prioritat absoluta de l’ajuntament és salvaguardar els veïns i la integritat dels pisos afectats, de manera que ja s’han activat els recursos assistencials de què disposa el govern local", expliquen a aquest mitjà les mateixes fonts.

Falta de manteniment

De les 60 persones evacuades, 51 van comunicar al consistori que no disposen d’alternativa habitacional a casa d’amics o familiars, de manera que estan sent reallotjades de manera temporal al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Dimarts a la nit va ser la primera que van dormir fora de casa seva: "No deixarem a ningú al carrer, s’ha posat en marxa el protocol de serveis socials municipals per atendre les famílies vulnerables el temps que faci falta", va insistir el consistori colomenc. Entre les 51 persones reallotjades hi ha 13 menors d’edat.

Notícies relacionades

Diversos veïns van comentar a aquest mitjà que l’apuntalament dels pisos afectats, que corre pel seu compte, es va iniciar el mateix dilluns a la nit. "Serà l’arquitecte municipal qui haurà de verificar que és segur tornar a entrar, una vegada s’acabi d’apuntalar", segons va informar l’ajuntament.

Les finques es van construir als anys 60 del segle passat i, a falta que els serveis tècnics portin a terme les comprovacions pertinents, fonts municipals apunten a "la falta de conservació i manteniment" com a possible causa de les esquerdes aparegudes, que fan témer un possible despreniment.