Vox carrega contra el PP: "Llàstima que quan encerten mirin a l’esquerra"

Els ultres al·ludeixen a l’embolic darrere la idea dels conservadors de dissoldre partits

Vox carrega contra el PP: "Llàstima que quan encerten mirin a l’esquerra"

paloma ESTEBAN

2
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Un nou encreuament de retrets ahir al Senat entre els partits de la dreta durant el debat de les esmenes a la totalitat a la llei d’amnistia. PP i Vox es van enfrontar en el ple en la seva oposició frontal als pactes del Govern amb Junts i ERC.

La portaveu de Vox, l’andalusa Pepa Millán, va aprofitar la seva intervenció per "celebrar" que els populars "per fi s’hagin afegit a la dissolució dels partits separatistes" (amb referència a la novetat inclosa en l’esmena del PP que Alberto Núñez Feijóo vol portar a una proposició de llei) tot i que va advertir: "No sabem si ara han matisat les seves paraules. És una llàstima que cada vegada que vostès encerten mirin a l’esquerra perquè els donin el vistiplau", va dir.

Al conèixer que els diputats del PP van votar en contra de l’esmena de Vox, els d’Abascal van sortir a l’atac: "Els de Feijóo semblen no voler recuperar el delicte de sedició, impedir els referèndums secessionistes i il·legalitzar els partits separatistes". El partit de Santiago Abascal va aprofitar l’embolic dels últims dies dins del PP per llançar el seu atac. Els populars són conscients que la seva esmena a la totalitat no es va entendre degudament. El mateix Feijóo va reconèixer que "havia faltat pedagogia" i internament hi ha malestar per la mateixa redacció del text.

De fet, al PP li ha fet mal que la seva proposta de suspendre les activitats d’aquests partits i incloure casos per a la seva dissolució s’hagi comparat amb les iniciatives de Vox per il·legalitzar organitzacions a través de la Llei de Partits només pel fet de defensar posicionaments independentistes. Millán va carregar durament contra els conservadors: "Vostès no deuen res a l’esquerra. O almenys no haurien de fer-ho", va assenyalar.

La part més dura del seu discurs, com era previsible, va estar centrat en la figura de Pedro Sánchez i els seus acords. La portaveu de Vox va assegurar que aquesta esmena no mira només a l’amnistia, sinó que és "una reprovació a tot el Govern".

"Pròfugs i delinqüents"

Notícies relacionades

"L’esdevenir de la nostra nació no s’hauria de negociar amb pròfugs ni delinqüents", va assegurar Millán referint-se al grup del Govern malgrat que cap ministre ocupava el seu escó en aquell moment. "Una cosa que hauria de ser evident en qualsevol democràcia, cal repetir-la en aquesta Cambra davant un president que avui dorm a la Moncloa per haver pactat amb una persona que va haver de fugir del nostre país per no afrontar les conseqüències legals dels seus actes".

La dirigent ultra va assegurar també que segons l’opinió del seu partit "queda fora de tota lògica que existeixin partits la finalitat última dels quals és la disgregació del país on practiquen la seva activitat" per reafirmar-se en la seva proposta d’il·legalització.