On Catalunya

Ecologia

Un grup de voluntaris recull 400 kg d’escombraries al litoral de Blanes

La iniciativa s’ha portat a terme després d’un concurs de focs artificials

La Fundació Ecomar recull 100 quilos de residus a la platja del Fòrum de Barcelona

Un grup de voluntaris recull 400 kg d’escombraries al litoral de Blanes

AJUNTAMENT DE BLANES

1
Es llegeix en minuts
ACN

Mig centenar de voluntaris han recollit aquest dissabte més de 400 quilograms de residus al litoral de Blanes (Selva). La iniciativa, que fa anys que es repeteix, l’ha organitzat l’Ajuntament i ha comptat amb submarinistes –coordinats pel Centre de Busseig Blanes Sub– i també voluntaris a la platja de Sa Palomera.

L’acció s’havia de portar a terme el cap de setmana passat, després de l’edició 51 del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que llança els artefactes pirotècnics des d’aquest entorn natural, però s’ha acabat fent aquest dissabte i ha permès netejar i retirar els objectes pirotècnics fruit de la celebració del festival, i conscienciar així la ciutadania.

A més del material pirotècnic, també es recullen escombraries que no tenen res a veure amb el concurs de focs artificials: plàstics, paper, llaunes, vidres, i, sobretot, tovalloletes i altres tipus d’escombraries que provenen directament dels lavabos de les cases.

Notícies relacionades

Temps enrere, s’havien trobat urnes, carros de la compra, parts de bicicletes, pròtesis humanes i ampolles de whisky encara precintades. En aquest cas s’han trobat des d’uns mitjons fins a les restes d’un focus d’il·luminació, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Abans d’abocar-ho tot als respectius contenidors, s’han separat en diversos grups com per exemple cartó, plàstics, llaunes i envasos, estris de pesca, material sanitari, vidre, roba i sabates, burilles de cigarrets, tubs i peces d’embarcació.