On Catalunya

Ecologia

La Fundació Ecomar recull 100 quilos de residus a la platja del Fòrum de Barcelona

La Fundació Ecomar recull 100 quilos de residus a la platja del Fòrum de Barcelona

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

Uns 40 voluntaris han recollit prop de 100 quilos de residus a la platja del Fòrum de Barcelona en una activitat per protegir els oceans i el seu entorn. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme gràcies a la Fundació Ecomar, que inverteix des de fa gairebé 25 anys en accions i programes per crear un impacte positiu en el medi ambient, juntament amb els voluntaris de l’empresa d’aïllament de llana de roca Rockwool.

Notícies relacionades

L’activitat respon a la voluntat de la companyia i de la fundació per conservar i utilitzar sosteniblement els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides a què contribueixen, segons ha informat l’empresa.

Segons l’ONU, el mar funciona com a sistema d’emmagatzematge i absorbeix un 30% del diòxid de carboni del món, mentre que el fitoplàncton marí genera el 50% de l’oxigen necessari per a la supervivència, recorden des de Rockwool. Segons un informe del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), el plàstic representa el 85% dels residus que arriben als oceans, amb una quantitat anual d’entre 23 i 37 milions de tones, i, d’acord amb aquestes dades, això representa al voltant de 50 quilograms de plàstic per metro de costa arreu del món.