On Catalunya

Platges amb bandera groga

Socorristes en vaga protesten a Barcelona per falta de personal

Socorristes en vaga protesten a Barcelona per falta de personal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 30 socorristes de Barcelona convocats per la Confederació General del Treball (CGT) de Barcelona s’han concentrat aquest divendres al matí a la plaça Sant Jaume durant el primer dia de vaga indefinida.

Els socorristes, contractats per l’empresa Aunar Group, han criticat que la falta de personal provoca que hagin de fer més tasques de vigilància i menys descansos i han alertat de l’«incompliment» d’acords firmats amb la plantilla.

Els motius de la vaga

Fonts de la CGT-Socorristes Barcelona han explicat a Europa Press que fan la vaga perquè hi ha «sis socorristes menys dels que s’estableixen al plec de condicions tècniques» publicat per l’Ajuntament de Barcelona.

Serveis mínims del 50%

Notícies relacionades

La Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 50% mentre duri la vaga «per atendre les emergències que es puguin produir», informen fonts de la Conselleria d’Empresa i Treball a Euorpa Press.

Segons la Conselleria, l’empresa, «una vegada escoltat el Comitè de Vaga, ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims» establerts.