On Catalunya

Ban municipal

Albiol sanciona la «música molesta» i l’acampada a la platja de Badalona: ¿què més no s’hi pot fer?

L’alcalde firma un ban municipal per restringir els usos de la sorra badalonina

Torna la platja per a gossos a Badalona

Badalona avança la data d’inici de la temporada de bany

Albiol sanciona la «música molesta» i l’acampada a la platja de Badalona: ¿què més no s’hi pot fer?

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’alcalde Albiol ha firmat un ban municipal que delimita els usos i activitats permesos a les platges de Badalona. «És un ban que busca posar ordre a una situació completament inadmissible que s’està vivint a la platja de Badalona des de fa temps. Hi ha persones que es creuen que la platja és un càmping on poden acampar, posar taules, tendes de campanya, la musica a tot volum, i causar molèsties a la resta de banyistes», ha justificat l’alcalde popular.

«Aquest ban deixa clar que, a partir d’aquest cap de setmana, les persones que no siguin conscients de la situació i segueixin amb la mateixa actitud després d’advertir-les seran sancionades».

A part de les limitacions més usuals, com la de restringir el bany a les zones delimitades per a les embarcacions, i viceversa, ¿quines altres prohibicions sorgeixen després de la promulgació d’aquest ban?

  • «La utilització d’equips de música o similars o qualsevol altre instrument que emeti so i que produeixi molèsties a la resta de persones usuàries de la platja».

  • «La instal·lació de tendes de campanya, tendals, para-sols o para-sols amb els laterals no diàfans, taules de tipus càmping i l’acampada organitzada a la platja durant tot l’any». També se sanciona dormir a la platja.

  • «Durant tot l’any queda expressament prohibida la pesca des del pont del Petroli».

  • «Es prohibeix durant tot l’any la venda ambulant de qualsevol tipus de producte tret que es disposi de l’autorització municipal corresponent».

  • «Es prohibeix durant tot l’any la publicitat a les platges per qualsevol tipus de mitjà: gràfic, sonor o audiovisual».

  • «Es prohibeix durant tot l’any qualsevol tipus d’expressió gràfica, pintada o grafiti, sobre façanes, vidres, immobles, parets, instal·lacions, monuments, mobiliari urbà i qualsevol altre element del paisatge urbà i natural de les platges».

  • «Es prohibeix durant tot l’any utilitzar productes de neteja o higiene personal a les dutxes i zones per als peus de les platges, i donar un ús diferent d’aquell per al qual estan destinats». Aquest punt del ban no recollirà sancions aquest estiu perquè les dutxes a les platges metropolitanes estan tancades per la sequera (excepte a la ciutat de Barcelona, on hi ha oberta una dutxa per platja).

  • «Es prohibeix encendre foc o mantenir-lo encès amb qualsevol finalitat, inclòs l’ús de bombones de gas, barbacoes o líquids inflamables».

Notícies relacionades

Les infraccions, es llegeix en el ban, que resultin de l’incompliment d’aquestes normes comportaran multes de 600 a 1.500 euros. «Crec que tots hem de disfrutar de la platja i passar-ho bé, però respectant els altres i tenint present que no és una finca privada on tothom pot fer el que li doni la gana», ha dit Albiol. El consistori afirma que s’havien rebut moltes queixes veïnals respecte als usos incívics de les platges de la ciutat, i adverteix que la vigilància perquè es compleixi el ban serà «exhaustiva» des d’aquest mateix dissabte.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO