On Catalunya

Més patrullatge policial

Així és el kit bàsic de vestuari en cas de robatori en alguna platja de Barcelona

Així és el kit bàsic de vestuari en cas de robatori en alguna platja de Barcelona

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unitat de Platges, un grup operatiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona,ha entrat en funcionament aquesta setmana i fins a finals de setembre intensificarà la vigilància i portarà a terme tasques de prevenció als deu arenals que configuren la façana marítima de la ciutat.

L’equip farà un seguiment de tots els fenòmens delictius des de l’Oficina Conjunta de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra al passeig Joan Borbó, el mòdul de la platja de la Barceloneta i el mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell.

En cas de robatori, les víctimes podran dirigir-se a una d’aquestes ubicacions i tindran disponibles tríptics de denúncies en diferents idiomes i el famós kit bàsic de vestuari. Es tracta d’una bossa que compta amb una samarreta, uns pantalons curts, unes xancletes i bitllets de transport públic d’un sol ús per poder tornar a casa si s’han quedat sense pertinences mentre es banyaven o passejaven a les platges.

L’Ajuntament de Barcelona ha informat que uns 100 agents patrullaran els deu arenals del litoral barceloní. Ho faran a peu o amb escúters, en vehicles de quatre rodes, amb bicicletes, en ‘quads’ adaptats per a la sorra o a dues embarcacions semirígides per controlar no només les platges, sinó també els espigons.

Notícies relacionades

Com ja va passar l’any passat, la Guàrdia Urbana també intensificarà els missatges preventius dirigits als usuaris de la platja en diferents idiomes per recordar la perillositat de certes conductes, com banyar-se als espigons. 

Contra la venda ambulant

L’estiu passat, aquesta unitat va intervenir 116.018 begudes procedents de la venda ambulant no autoritzada i va interposar 20.037 denúncies per venda ambulant de begudes i aliments. Així mateix, es van registrar 843 denúncies per altres activitats no autoritzades i 37 per no respectar les indicacions i banyar-se als espigons. Els agents d’aquesta operativa van realitzar 272 detencions i 425 denúncies, la majoria van ser per furts i apropiacions indegudes.