On Catalunya

Baix Llobregat

Sotrac entre els veïns del Prat: el xiringuito El Calamar no obrirà aquest estiu

Sotrac entre els veïns del Prat: el xiringuito El Calamar no obrirà aquest estiu

Agencias

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Prat de Llobregat es queda aquest estiu sense un dels seus grans referents de la gastronomia i l’oci del litoral per a la població d’aquesta localitat del Baix Llobregat: el xiringuito El Calamar, un referent de la platja del Prat i de la comarca, no oferirà els seus platets i begudes aquest estiu després que el consistori no l’hagi inclòs en la fase final del procés d’adjudicació dels tres locals que donaran servei als sorrals de la ciutat en l’època estival. L’anunci dels amos del xiringuito ha sorprès i indignat nombrosos ciutadans, que fins i tot han promogut una campanya de recollida de firmes per incloure l’emblemàtic local entre l’oferta gastronòmica, concerts i oci de la platja del Prat. 

«Mai vaig imaginar que algun dia hauria d’escriure aquestes tristes línies. Deixo de pertànyer a aquesta preciosa platja que tenim al Prat, de la qual, tonto de mi, em creia que jo n’era part», revelaven els propietaris de l’establiment al poc de saber la notícia, gairebé dues dècades després que iniciés la seva etapa.

I és que el consistori del Prat ha anunciat en un comunicat que una vegada resolt el concurs per a la seva gestió, la platja del municipi tornarà a tenir aquesta temporada d’estiu tres xiringuitos, com estava passant des de fa anys, a partir de la primera quinzena de juny i fins al pròxim 12 d’octubre. El Calamar no ha arribat a aquesta fase final del concurs ja que el consistori al·lega que ha prioritzat, l’oferta econòmica més avantatjosa per al municipi i els projectes de xiringuitos que incorporin en la seva oferta gastronòmica productes procedents de l’agricultura biològica, productes de proximitat i plats especials per a nens, vegetarians, celíacs o d’altres col·lectius amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries. 

Una decisió davant la qual els veïns no han trigat a reaccionar. La plataforma Change.org ja compta amb una campanya de recollida de firmes per evitar el cessament d’activitat d’El Calamar. I els comentaris a les xarxes socials amb mostres de suport al xiringuito i denunciant el criteri del consistori local no deixen de proliferar. 

Notícies relacionades

Des de la propietat d’El Calamar han explicat a la publicació local ‘Vilapress’ que l’ajuntament no els ha informat a ells «però sí als guanyadors». I malgrat que encara no s’ha publicat l’adjudicació oficialment, han presentat un recurs al consistori al no estar d’acord «amb com s’ha fet la puntuació, ja que no s’ajusta al que hauria de ser».

Fonts municipals han declarat a ‘Vilapress’ que no s’ha finalitzat el procés d’adjudicació del qual han volgut deixar clar que es tracta «d’un procés absolutament garantista». No obstant, sí que han afirmat «que se li ha començat a notificar als oferents».