On Catalunya
SOS de l’oci nocturn
La increïble nit minvant de Barcelona: 125 discoteques i pubs tancats
Plans urbanístics, crisi i lloguers inassumibles escanyen l’oferta
Els pròxims tancaments del Front Marítim, amb 1,7 milions d’usuaris anuals, posen en perill altres zones

A1-156327801.jpg /
Els més joves, els que només coneixen l’actual oferta d’oci nocturn de Barcelona o els que van haver de fer les seves primeres sortides nocturnes en format ‘botellon’ a causa de la pandèmia, ignoren que hi va haver un temps no molt llunyà que la nit de la capital catalana es repartia en moltes més zones de festa i de copes. Estava en la primera línia mundial i oferia un itinerari sense fi i amb horari XXL. Però les dues últimes dècades han sigut devastadores per als bars musicals, discoteques i sales de festa de la ciutat.
Les patronals calculen –amb el llistat a la mà– que a la capital catalana han tancat almenys 125 establiments de totes les mides, que en el conjunt de la província sumarien més de 200 en les últimes dècades. Sumen un aforament perdut de més de 90.000 persones. Segons el seu parer, deixen les noves generacions sense prou espais de diversió, el que afavoreix el ‘botellon’ i les festes no reglades.
Notícies relacionadesEl llistat de defuncions acumulades durant molts anys inclou noms molt coneguts, que van marcar diverses generacions de barcelonins. Per exemple, en ordre alfabètic: Apocalypse –després Matinée–, Barçalles, Bocaccio, el Bóveda del carrer Pallars, Café del Mar, Centro Ciudad, Fashion Café, Jimmyz, El Cel, Fibra Òptica, La Paloma, Monumental, Oliver y Hardy, Palacio de la Salsa, República, Ribelino’s, Sala Garatge Club, Sala Marabú, Sala Martins, Sala Metro, Studio 54 i Scenic, Tango, Torres de Ávila, Trauma, Trocadero, Universal, Up&Down i Velvet. Entre moltíssims més.
El compte enrere del Front Marítim reobre aquest debat irresolt. I li afegeix una paradoxa, a més: els tres locals sentenciats formen part dels nominats barcelonins a entrar en la llista de ‘The World’s 100 Best Clubs 2022’, un rànquing en què ja han figurat en llocs destacats. Part del turisme de més alt poder adquisitiu acudeix a aquest pol de festa. Al consistori se li indigesta la vida nocturna actual, però de moment no ha presentat cap pla b perquè la ciutat combini el seu dret al descans i a la diversió.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Infraestructura 45 anys esperant el pont del Baricentro
- Repàs a 10 alcaldes de l’àrea de Barcelona en l’equador del mandat
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Préstecs Emancipació Illa llança una línia de crèdits sense interessos per ajudar els joves a pagar l’entrada del seu primer habitatge
- Perills del mosquit tigre: malalties que transmet i per això has d’avisar si et pica
- Resposta dels conservadors El PP lamenta que Sánchez opti per una "agonia lenta" i rebutja la censura: "Arribarem a la Moncloa d'una manera molt més neta"
- Compareixença a Ferraz Sánchez admet que ha perdut la majoria social i resistirà fins al 2027: "Lliurar el país al PP i Vox seria una irresponsabilitat"
- Perfil Montse Mínguez, els ulls de Salvador Illa a l'equip interí del PSOE després del cas Santos Cerdán
- Preinscripció escolar a Catalunya El 91,5% dels alumnes d'I3 i el 89,6% dels de 1r d'ESO han estat admesos al centre públic demanat en primera opció