On Catalunya
SOS de l’oci nocturn
La increïble nit minvant de Barcelona: 125 discoteques i pubs tancats
Plans urbanístics, crisi i lloguers inassumibles escanyen l’oferta
Els pròxims tancaments del Front Marítim, amb 1,7 milions d’usuaris anuals, posen en perill altres zones
A1-156327801.jpg /
Els més joves, els que només coneixen l’actual oferta d’oci nocturn de Barcelona o els que van haver de fer les seves primeres sortides nocturnes en format ‘botellon’ a causa de la pandèmia, ignoren que hi va haver un temps no molt llunyà que la nit de la capital catalana es repartia en moltes més zones de festa i de copes. Estava en la primera línia mundial i oferia un itinerari sense fi i amb horari XXL. Però les dues últimes dècades han sigut devastadores per als bars musicals, discoteques i sales de festa de la ciutat.
Les patronals calculen –amb el llistat a la mà– que a la capital catalana han tancat almenys 125 establiments de totes les mides, que en el conjunt de la província sumarien més de 200 en les últimes dècades. Sumen un aforament perdut de més de 90.000 persones. Segons el seu parer, deixen les noves generacions sense prou espais de diversió, el que afavoreix el ‘botellon’ i les festes no reglades.
Notícies relacionadesEl llistat de defuncions acumulades durant molts anys inclou noms molt coneguts, que van marcar diverses generacions de barcelonins. Per exemple, en ordre alfabètic: Apocalypse –després Matinée–, Barçalles, Bocaccio, el Bóveda del carrer Pallars, Café del Mar, Centro Ciudad, Fashion Café, Jimmyz, El Cel, Fibra Òptica, La Paloma, Monumental, Oliver y Hardy, Palacio de la Salsa, República, Ribelino’s, Sala Garatge Club, Sala Marabú, Sala Martins, Sala Metro, Studio 54 i Scenic, Tango, Torres de Ávila, Trauma, Trocadero, Universal, Up&Down i Velvet. Entre moltíssims més.
El compte enrere del Front Marítim reobre aquest debat irresolt. I li afegeix una paradoxa, a més: els tres locals sentenciats formen part dels nominats barcelonins a entrar en la llista de ‘The World’s 100 Best Clubs 2022’, un rànquing en què ja han figurat en llocs destacats. Part del turisme de més alt poder adquisitiu acudeix a aquest pol de festa. Al consistori se li indigesta la vida nocturna actual, però de moment no ha presentat cap pla b perquè la ciutat combini el seu dret al descans i a la diversió.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- La web de Russia Today va fomentar la violència i la polarització en moments crítics per a Catalunya i Espanya
- Veïns de la ‘nova Diagonal’ denuncien pífies a les voreres
- L’ús de ‘bots’ va propulsar la cobertura de la propaganda russa sobre l’1-O
- El congrés del joc obre l’any firal i omple hotels a BCN
- La crisi de l'habitatge La Cerdanya esclata contra la pressió immobiliària més agressiva
- Legislatura catalana ERC evita aclarir si negociarà suplements de crèdit amb el Govern després de la negativa dels Pressupostos
- Denúncia contra Errejón El dur interrogatori del jutge Carretero a Elisa Mouliaá: «Diu que es va treure el membre viril. ¿Sap vostè per què?"
- Global Traffic Scorecard 2024 Barcelona lidera el rànquing espanyol de temps perdut en embussos: 41 hores a l’any
- tribunals Laporta es desmarca davant el jutge de l’acusació d’estafa i afirma que l’han implicat per «la seva notorietat»