On Catalunya

Contaminació

Torna la bandera vermella a les platges de Badalona per un nou abocament d’aigües residuals després de les pluges

Des de l’Ajuntament assenyalen que esperen les anàlisis que confirmin que l’estat de l’aigua és apte per banyar-se, però que solen trigar unes 24 h

zentauroepp2953817 badalona 12 05 2005 encuentran manchas de alquitran en las p190718121346

zentauroepp2953817 badalona 12 05 2005 encuentran manchas de alquitran en las p190718121346 / QUIM ROSER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha anunciat aquest dilluns al matí que la bandera vermella tornava a onejar a totes les platges de la ciutat pel mal estat de la mar, ja que, com cada vegada que plou fort a la ciutat, aquest diumenge es va produir un abocament d’aigües residuals al litoral badaloní arran de les fortes pluges que van afectar l’àrea de Barcelona.

Des de l’ajuntament assenyalen que esperen les anàlisis que confirmin que l’estat de l’aigua és apte per banyar-se, però que solen trigar unes 24 h i que, per això, es posa la bandera vermella fins a tenir els resultats.

El 5 d’agost, una pluja torrencial que va caure també sobre Badalona i va provocar un altre episodi d’aigües residuals abocades a la costa badalonina, que, de nou, va obligar a tancar les platges per als banyistes davant la contaminació de les aigües.

Esforços conjunts

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Montornès, va demanar fa uns dies «una estratègia a nivell de país» que inclogui els municipis del Barcelonès Nord i la zona sud del Maresme contra el drenatge d’aigües residuals a la platja quan plou.

Notícies relacionades

Montornès ha demanat la substitució urgent del col·lector que recull les aigües de pluja i fecals i les porta fins a la depuradora del Besòs, que quan aquest no té capacitat per canalitzar tot l’aigua diversos sobreeixidors l’alliberen cap al mar.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona