On Catalunya

estiueig post Covid-19

Una aplicació informarà els usuaris sobre l'aforament de les platges de Palafrugell

L'ajuntament confirma que proposarà un límit màxim de persones a la sorra i contractarà 14 vigilants

zentauroepp26706783 19 7 2014 playa de tamariu para la contraportada del supleme200529222614

zentauroepp26706783 19 7 2014 playa de tamariu para la contraportada del supleme200529222614

1
Es llegeix en minuts
Jordi Roura

Una aplicació informàtica que s’està acabant de dissenyar informarà els usuaris que vulguin accedir a les platges de Palafrugell (Calella, Tamariu i Llafranc) sobre l’aforament lliure que tenen disponible, tal com informa el ‘Diari de Girona’. L’alcalde, José Piferrer, ha confirmat aquest divendres el que ja havia avançat dimarts a aquest mateix mitjà: que fixaran un límit màxim de persones a la sorra en cadascuna de les cales i platges del municipi per controlar l’aforament i mantenir les mesures de seguretat i distància social, que marcaran la nova normalitat post-coronavirus.

Notícies relacionades

Per regular aquesta mobilitat a les platges, l’ajuntament contractarà 14 vigilants. La idea seria que comencin a treballar a partir del 22 de juny. L’ajuntament regularà l’aforament a partir dels colors dels semàfors (verd, taronja i vermell), en funció de com es vagin omplint les diferents platges. L’usuari tindrà la informació a la mateixa platja, però també la podrà veure a través de l’aplicació informàtica.

Control de gent amb una ‘app’

A més, l’ajuntament està acabant de determinar com farà el control de persones que accedeixen a la sorra. L’última proposta és una aplicació de mòbil que calcula quanta gent hi ha en una determinada superfície. Piferrer ha confirmat que cada dia reben propostes d’empreses que es dediquen a aquests temes i que pròximament determinaran quin sistema trien.