On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Els còmics envaeixen la sala Barts

Aquest mes reunirà grans humoristes en el seu ‘Febre(r) d’humor’

Els còmics envaeixen la sala Barts
4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Aquests últims mesos solem estar malhumorats, disgustats o estressats fruit de la insòlita situació que estem vivint. I l’únic que podem fer és seguir les normes que ens indiquen i intentar suportar-ho amb la màxima paciència possible. Però també tenim dret a disfrutar de bons moments i per a això no hi ha res millor que riure. Conscients d’això, a la Barts ens han preparat un cicle ideal per a aquest mes que han etiquetat amb el jocós títol de Febre(r) d’humor i per al qual han reclutat els millors còmics i monologuistes. ¡Tots a riure!

De Berto a una parella singular

Per començar, un habitual de la sala seguirà amb les seves funcions de dijous a diumenge fins al dia 28. Estem parlant d’un artista que no necessita presentació, Berto Romero, que continua amb el seu Mucha tontería. Aquest monòleg és una declaració d’intencions en què repassa el seu treball als escenaris durant els últims 20 anys i també la seva vida personal centrada en els seus tres fills. Ningú està fora de perill, ni les parelles, ni els calbs, ni la religió ni el sexe... Res és sagrat. La música, a càrrec del guitarrista Iván Lagarto, posa el contrapunt i Berto passa d’un rap sobre el que fa cada dia des del matí fins a la nit a un tema de flamenc. Advertència, Berto està preparant un nou xou, així que serà de les últimes vegades que puguem veure aquest.

El 6 i 7 de febrer podrem descobrir a la parella formada per Inés Hernand i Galder Varas, que presenten Ni puta gracia, ella presenta el programa Gen Playz mentre que ell ha sigut guionista de La resistencia, així que ja sabem a què atenir-nos. Asseguren que no poden explicar el seu espectacle perquè cada dia és diferent, només avancen que es consideren uns catalitzadors de la desgràcia humana i que els encanta improvisar. De fet, demanen la participació del públic perquè els formuli preguntes i asseguren que les contestaran totes, per marcianes que siguin.

Un basc i tres andalusos

Saltem al 12 i 13 de febrer per conèixer La hora de Pablo Ibarburu, el seu debut en solitari després d’haver passat per programes com El intermedio i La resistencia i hi farà imitacions una mica infames, explicarà divertides anècdotes i seguirà en una contínua exploració de les seves confuses emocions. És un humorista basc –sí, això és possible–, que durant poc més d’una hora ens explicarà la influència que les paraulotes i la religió van tenir en la seva educació, la seva carrera abans de dedicar-se a la comèdia i fins i tot una història universitària que s’hauria de callar si no vol acabar entre reixes

El Comandant Lara (dies 13 i 14) o Luis Lara no ve sol, ja que porta companyia, els seus convidats seran Vicente Ruidos i Jesús Tapia. És un còmic de Jerez a qui li encanta tractar temes incòmodes i arriscats, d’aquells que provoquen que més d’un espectador s’enrojoli. Entre altres coses, ens parlarà de la seva relació amb el seu cunyat Ramiro, de com va afrontar que la seva nòvia l’abandonés o els problemes per iniciar una nova relació. Els seus dos col·legues aniran intercalant-se en el xou aportant les seves respectives especialitats. Com ja indica el seu nom, Vicente Ruidos és un manyà gadità expert en tota mena de sons, que reprodueix amb tanta fidelitat com humor, mentre que Tapia combina els monòlegs amb els acudits i les imitacions. Un trio que ens farà rebolcar-nos a la butaca.

Els límits de l’humor i el minimalisme

Notícies relacionades

Els amants de l’humor més salvatge i irreverent segur que són fans d’Ignatius Farray (dies 19 i 20), que presenta La comedia salvó mi vida. L’humorista s’obre en canal per recordar quan, fa uns anys, va arribar a la ciutat amb molt pocs diners a la butxaca i va descobrir que el millor era veure la part més còmica del món per espolsar-se la melancolia de sobre i regular la circulació i, d’allà, a l’eternitat. És un còmic sense filtres que adora la stand-up comedy i que no deixa ningú indiferent. El seu objectiu és ofendre, així que un no s’ha d’estranyar si algun espectador abandona a mitja funció. Esteu advertits.

El final de festa arribarà de la mà del duo Pantomima Full (dies 27 i 28) format per Rober Bodegas i Alberto Casado amb En su cabeza. Són dos joves que odien tot el que els envolta i, per això, en fan broma. Els encanta parodiar qualsevol aspecte de la societat per carregar-se’l en qüestió de segons. Parodien diversos estereotips com el canalleta, el runner i el fucker i també juguen amb el postureig. Repassen les tragèdies que pateix la seva generació recorrent sempre a un humor absurd, breu, àgil i directe. Humor minimalista. Pots riure o no, però (i d’allà el títol), la idea «al seu cap era espectacular». Un mes per oblidar-se de tot i deixar-se emportar per les rialles. ¿Oi que ens fan falta?

‘Febre(r) d’humor’

¿On?  Barts (avinguda del Paral·lel, 62).

¿Quan?  en diferents dates fins al 28 de febrer.

Preu:  de 16 a 23 euros, segons l’espectacle.

Més informació:  Sala BARTS.