On Catalunya

Agafa pa i suca

Oda al ‘wall of fame’, per Òscar Broc

Encara hi ha santuaris a Barcelona que mantenen la seva paret VIP ben nodrida de fotos de visites il·lustres

Oda al ‘wall of fame’, per Òscar Broc

Carlos Montañés

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Em torna boig Instagram, que consti, però tinc l’horrible sensació que la xarxa social preferida dels ‘foodies’ està matant el ’wall of fame’ (no trobo una traducció fiable en català més allà de «mur de la fama»). Efectivament, el ‘wall of fame’ és la paret que els restaurants reserven, més ben dit reservaven, a les fotos de visites il·lustres. Jugadors de futbol, actors, músics, polítics... Tot i que no hi hagi un llibre d’estil, la tradició indica que a la foto (sempre emmarcada) ha d’aparèixer el propietari al costat de la celebritat. Sovint, tots dos s’agafen de la cintura o executen un «¡polzes amunt!» a l’uníson. 

Notícies relacionades

M’encanten els ‘wall of fame’, sobretot quan són ‘vintage’. Fotos de Romário endrapant un entrecot, Kevin Costner (quan tenia cabells) aixecant la copa, Lina Morgan trencant-se de riure. Ara que tots els restaurants utilitzen la seva pàgina d’Instagram com a ‘wall of fame’ digital, m’emociona trobar santuaris que no renuncien a la fórmula tradicional; cases a l’antiga que, contra vent i marea, mantenen viva i nombrosa la seva paret VIP.

La paret de l’artista

Un dels meus murs preferits pertany a El Rincón del Artista, el llegendari bar-restaurant del Paral·lel. Bé, de fet tot el local és un mur de la fama; no hi ha paret que no ofereixi imatges de famosos. Podries passar-te hores analitzant la constel·lació d’estrelles que poblen tan sacre espai. En totes les instantànies apareix el propietari del local acompanyat per deïtats: Sergio Dalma et fa l’ullet. Joselito i Moncho Borrajo t’envien una salutació. El Coala et mira fixament. Veig María Jesús i el seu acordió. Veig el gran Toni Rovira... Mil vegades millor que Instagram, on anem a parar.