On Catalunya

CITA AMB GUST

Passeig de Gourmets: el passeig de Gràcia més suculent

El festival proposa, des d'aquest dijous, dia 12, i fins al diumenge 22 de març, platerets i menús dels restaurants més emblemàtics de l'avinguda i experiències gastronòmiques

passeig-de-gourmets-2020 foto-de-mahala-nuuk-3

passeig-de-gourmets-2020 foto-de-mahala-nuuk-3

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Des d’aquest dijous, dia 12, i fins al diumenge 22, el passeig de Gràcia afegirà a la seva aroma glamurosa la dels plats i menús que s’han preparat amb motiu del festival Passeig de Gourmets. En la tercera edició, els morros fins podran descobrir, fins el diumenge 22, les tendències culinàries que es couen a l’avinguda gràcies a les propostes dels 21 restaurants participants, molts dels quals porten la firma de xefs de la talla de Martín Berasategui, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Nandu Jubany, Rodrigo de la Calle i Aurelio Morales. Es pressent l’èxit un any més: en les dues edicions anteriors es van servir més de 20.000 platerets i 4.000 menús degustació.

Aquest any, hi haurà menús degustació a 50 € a 12 restaurants, sopars preparats a quatre mans per cuiners amb estrelles Michelin i una agenda variada d’experiències gastronòmiques. 

Alguns de les creacions que es poden tastar a la Ruta de platerets del festival.

Però l’activitat més popular serà la Ruta de Platerets, que permetrà provar un platet i una cervesa Estrella Damm o cava Juvé & Camps per 7 €. Difícil escollir-ne un entre els 14 restaurants que participen en aquesta iniciativa. Cafè de la Pedrera prepara un còctel de salmó marinat amb esfera de iogurt i La Vinoteca Torres fa un cruixent de tapioca amb gall del Penedès, llagostí i romesco de pistatxo, mentre que The Bistrot, de la botiga de moda Santa Eulalia, prepara cors de carxofa amb vinagreta de Jabugo, formatge manxec i oli trufat, i Solomillo treu un filet Strogonoff amb cruixent d’arròs pilaf.

Hotels de luxe

Als hotels de luxe del passeig i carrers adjacents hi ha molts restaurants que s’han apuntat a aquesta ruta. Sintonia (The Gallery) serveix una bomba ‘suflada’ de cua de bou al vi negre i formatge Tou dels Til·lers; El Bar (Majestic) elabora capipota de cigrons i llagostins; Banker’s Bar (Mandarin Oriental) ofereix escabetx de musclos i bolets; Hall0 (Monument) opta per un brioix d’anguila fumada i llagostí; The One aposta pel crocant de brandada de bacallà amb crema de pebrots del piquillo i maionesa d’olivada; Alma serveix calçots en tempura amb romesco; Almanac presenta la seva col xinesa; l’Hotel Claris ven crema d’api, anisats, pop, rovell i kimchi; l’H10 Casa Mimosa cuina un caneló de melós de vedella amb beixamel trufada, i Café Vienés (Casa Fuster) té un rosbif de magret d’ànec amb bolets de card confitats i glacejats.

Sopars ‘A 4 mans’

En els sopars ‘A 4 mans’, hi haurà parelles amb molt ganxo. Les dues primeres tindran lloc dijous, 12 de març. Una serà a Panot, on el seu xef, Marc Ribas, i Oriol Canillas, el de l’hotel que acull el seu restaurant, Casa Fuster, recuperaran la cuina tradicional catalana. Costarà 132 €. A l’Hotel Claris, Aurelio Morales (xef de La Terraza del Claris i posseïdor d’una estrella Michelin per Cebo, a Madrid) s’ajuntarà amb Miguel Ángel Mayor (Sucede, València, una estrella) per exhibir avantguarda culinària a base de tècnica i creativitat (120 €).

Nandu Jubany i Fina Puigdevall oferiran un sopar a quatre mans a l’Hotel Majestic, dimecres, 18 de març.

Notícies relacionades

Dimarts, 17, Rodrigo de la Calle, flamant fitxatge de l’Almanac per dirigir el restaurant Virens, s’unirà al xef de l’hotel, Sergio Ruiz (110 €). A Oria, cuinaran Martín Berasategui i Txabi Goikoetxea (150 €, més 30 € amb maridatge). I Nandu Jubany i Fina Puigdevall seran dimecres, 18, al Majestic (160 €) amb un menú de cuina catalana tradicional.

Per a qui vulgui posar-se davantal, hi haurà tallers de cuina de tot tipus i condició (de paelles, de galetes, de cuina japonesa, de ‘trompe-l’oeil’, de tapes, de ‘steak tartar’...). I els que tinguin curiositat per veure com funciona una cuina en ple servei, es podran asseure a la taula del xef de l’Hotel Alma. 

Temes:

Gurmet