On Catalunya

la recepta de la meva vida

Fricandó de llagostins d'Eduard Xatruch

"Tinc aquesta recepta gravada a foc: perque és de la meva mare (gràcies a ella em vaig fer xef) i sempre la prepara el 24 de desembre a la nit

2
Es llegeix en minuts
Eduard Xatruch (Disfrutar i Compartir)

INGREDIENTS 


PER A 4 PERSONES

- 20 llagostins frescos d'uns 40 grams cada un

Per al caldo de llagostins

- 10 caps de llagostí (elaboració anterior)

- 50 g d'oli d'oliva verge extra

- 500 g d'aigua

- Sal

Per a les carreretes hidratades

- 30 g de carreretes seques

- 500 g d'aigua

Per a la picada

- 2 grans d'all

- 10 fulles de julivert

- 10 ametlles crues

- 20 g d'oli d'oliva verge extra

- Sal

Per al fricandó de llagostins

- 20 cues de llagostí pelades

- 10 caps de llagostí

- 500 g de caldo de llagostí (elaboració anterior)

-100 g de mantega

- 50 g de brandi

- 2 cebes mitjanes pelades

- 1 pastanaga

- 3 tomàquets de penjar

- Carreretes hidratades i caldo de carrereta (elaboració anterior)

-Picada (elaboració anterior)

- 1 fulla de llorer 

- 1 ramet de farigola

- 20 g de crema de llet

- Julivert picat

- Sal i pebre


PREPARACIÓ

Per als llagostins

1. Traiem els caps dels llagostins i els guardem.

2. Pelem les cues de llagostí. Amb un ganivet fem un tall superficial a la cua per poder extreure l'intestí.

Per al caldo de llagostins

1. Coem els caps de llagostí amb oli en una cassola i els aixafem.

2. Els mullem amb aigua i els bullim durant 20 minuts.

3. Els retirarem del foc i els colem. Guardem el caldo.

Per a les carreretes hidratades

1. Posem l'aigua a bullir i hi afegim les carreretes.

2. Ho retirem del foc i ho deixem reposar una hora.

3. Ho colem i guardem les carreretes hidratades i l'aigua d'hidratació per separat.

Per a la picada

1. Fregim amb oli els alls pelats i les ametlles.

2. En un morter, piquem els alls i les ametlles fregides i les fulles de julivert amb una mica de sal.

3. Ho guardem.

Per al fricandó de llangostins

1. Rostim els caps de llagostí en una cassola amb la mantega.

2. Els posem a punt de sal, els mullem amb el brandi i els flamegem. 

3. Retirem els caps de llagostí de la cassola.

4. A la mateixa cassola, hi afegim la ceba pelada i picada i la pastanaga picada.

5. Quan la ceba estigui daurada, hi afegim els tomàquets pelats i picats. Ho sofregim.

6. Hi afegim el llorer i la farigola i ho mullem amb el caldo de llagostins i l’aigua d’hidratar les carreretes.

7. Ho bullim 20 minuts i ho passem per un colador xinès.

8. Ho posem a punt de sal i pebre.

9. Afegim a la salsa els caps de llagostí rostides, la crema de llet, les carreretes hidratades i els caps de llagostí salpebrats. 

10. Ho coem cinc minuts fent xup-xup.

11. Ho rectifiquem de sal i ho deixem reposar 10 minuts.


Notícies relacionades

ACABAT I PRESENTACIÓ

Servim els plats amb força suc i els empolsinem amb julivert ­picat.