On Catalunya

Dolç Mataró 2011, el vi dolç ecològic més premiat i internacional d'Alta Alella

Dolç Mataró

Dolç Mataró

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / Barcelona

El celler Alta Alella ha llançat la nova anyada (2011) de Dolç Mataró, el seu vi més premiat i internacional, que està present en restaurants de referència mundial com El Celler de Can Roca, The Fat Duck (Londres), Alain Ducasse i Gordon Ramsay a París, Lung King Heen (Hong Kong) i al Swissotel The Stamford (Singapur). Es tracta d'un vi ecològic negre dolç elaborat principalment amb la varietat Mataró (més coneguda com monastrell), que es deixa sobremadurar a la vinya i es recull poc abans que comenci el procés de passificació. Es cria en barrica de roure francès. És de color carmí i en nas té notes de fruites confitades (prunes, figues seques, tomàquet cirera italià), pell de taronja i te verd japonès. En boca és untuós, molt saborós i amb l'àcid i el dolç ben equilibrats.