On Catalunya
Els ‘must’ per a una cita a BCN s’amaguen entre arbres i dolços
Digues adeu a Tinder: queda en un d’aquests espais amb els teus ‘matches’ i segur que hi ha segona ronda. Dels jardins de la UB a la gelateria italiana que triomfa a les xarxes
El nuevo chiringuito de la UB, el Bar Bernat Pescaire. /
Apps per lligar. Zzzzz. A més d’un se li deu haver escapat un badall. És de les poques tendències que es repeteixen cada any: el fàstic cap a aquestes aplicacions. El seu descens constant en subscriptors i descàrregues continua el 2025, així que, si ets dels que encara continua convençut que hi trobarà l’amor, assegura’t que, almenys, les cites que surtin d’allà siguin espectaculars. I així, amb una mica de sort, et podràs desinstal·lar Tinder, Bumble, Hinge i tot aquest conglomerat digital. Aquests són els must on pots tenir cites aquest 2025.
Si el teu pla és fer una passejada mona en un jardí i prendre alguna cosa envoltada de natura, passa’t pels jardins de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça d’Universitat, que han inaugurat un nou bar: el Bernat Pescaire, un xiringuito de fusta entre arbres. No és l’únic que s’allunya de la primera línia de platja (i dels guiris) per oferir canyes i tapes sense turistes. Poble-sec i Montjuïc n’estan plens. Apunta’t el Bar Marcelino (Margarit, 85), El Cims (passeig dels Cims, s/n) i La Caseta del Migdia (Mirador del Migdia, s/n). Per als que preferiu berenars cuquis, dignes de stories d’influencer, passa’t per Kumo Japanese Pancakes (Bailèn, 98), nova obertura a Barcelona, i que ja és tendència de TikTok. Aquí serveixen coquetes fluffly –el terme que utilitzen ara a internet per definir toves, vaja–. A diferència del típic pancake americà, aquestes són molt grosses, cremoses i molt esponjoses.
Notícies relacionadesUn altre local igual de fotografiat i amb moltíssima popularitat a les xarxes és Amiko Gelato (Consell de Cent, 318). Cafeteria, gelateria i xocolateria italiana amb una estètica art decó –molta rajola, paletes de colors, mobles de disseny, acabats que recorden al segle passat i, òbviament, cafè d’especialitat en una vaixella igual de fotografiable– que segur que ja s’ha passat per les stories dels teus amics. Aquest 2025, tingues-la al teu radar.
I a Gràcia, un d’aquests locals amb tant èxit que es tradueix en cues llargues. "Vam haver de venir abans que obrissin per assegurar un lloc", prometia una fan a TikTok. És Shoronpo (Doctor Rizal, 20), especialitzat en empanadilles (els shoronpo, delícies nipones sucoses i que juguen en una lliga superior que la típica gyoza), i els ràmens del qual són igual de deliciosos. ¿Val la pena la cua? Sí, i més encara per a una cita: segur que acaba amb bon sabor de boca. Per un 2025 sense recercar engrunes romàntiques per internet.
- Als peus de collserola Tensió entre ‘runners’ i veïns a la Carretera de les Aigües
- La contracrònica Vinícius arruïna la millor tarda de Xabi
- Cues pel 48 Open House Barcelona
- Tràmits Confirmat: els majors de 70 anys hauran de renovar el seu DNI permanent abans d’aquesta data per ordre de la Unió Europea
- Després de més de tres hores de reunió Puigdemont trenca amb el PSOE: "Podrà ocupar poltrones, però no podrà governar"
