On Catalunya
Els bols de fideus japonesos més instagramejables
El ramen està tan de moda que n’hi ha que se’l mengen fins i tot a l’agost, encara que el moment perfecte per fer-ho és ara. Al Budda i Kasa Hanaka el couen amb molta entitat
Ramen del Budda. /
El ramen està tan de moda que la gent és capaç d’omplir els locals més hot en plena canícula d’agost. Malgrat això, a ningú se li escapa que aquests bols de fideus japonesos et donen més alegries quan refresca. Vaja, que és el seu moment.
Al carrer Enric Granados ha aparegut un nou espai dedicat al ramen, i m’hi fixo perquè dos dels seus socis són els pares del magnífic restaurant Taberna Kamikaze. Al Budda (Enric Granados, 26) es torna a manifestar la seva passió per la cuina mediterrània i japonesa, una fusió que es practica de manera casual a la diminuta cuina del restaurant, el centre d’operacions del cuiner Adrià Joya. La fusió de cuina local i japonesa es porta fins a l’extrem als entrants. El bol de ramen de caldo de porc s’evapora en cinc minuts. El líquid és de molta qualitat i és prenyat de sabor. Els trossos de cansalada estan al punt perfecte i, ben remullats, són un festival. Els vegetals, al seu punt, també. Els fideus volen. A la carta veig que hi ha ramen amb brou de pollastre, ramen vegetarià.
En una localització inusual, el centre cívic Vil·la Urània, també s’hi couen fideus japonesos de molta entitat. El Kasa Hanaka (Saragossa, 29) ja ha incorporat a la seva carta un nou bol de fideus udon per a la tardor. Porta carbassa i moniato rostits amb miso, bolets xiitake caramel·litzats en soja, ou marinat i altres floretes. Ah, i els fideus gruixuts de la casa, tan apetitosos i melosos que et fan massatges al cervell.
- Ariadna Gil: "La mirada a una dona que abandona la seva família és diferent que si ho fa un home"
- Apunt ¿Ocupats o imbècils?
- Reestructuració bancària Espanya pagarà demà 4.575 milions del rescat europeu a la banca del 2012
-
Ofert per
- Les estafes amb falsos QR arriben fins i tot a les cartes de restaurant