On Catalunya
agafa pa i suca
Agreste baixa al Port Vell com un ‘pop-up’
La colossal cuina italocatalana del restaurant del parc de la Creueta del Coll s’instal·la fins al 4 d’agost a l’hotel Serras amb menú degustació

barcelona/Cebolla 1.jpg /
Els restaurants pop-up són un terreny tou. S’ha de mirar molt bé on claves la forquilla. He tingut recargolaments d’estómac importants en més d’un. De fet, podria comptar amb els dits d’una mà dels Simpson les propostes memorables que he tastat en aquest format tan en voga. Una d’aquestes, segurament la millor, la vaig viure fa uns quants dies a l’hotel Serras (passeig de Colom, 9), on es pot disfrutar del pop-up del magnífic restaurant Agreste fins al 4 agost (només dinars).
Anar a Agreste no és una missió per a ganduls. El restaurant comandat per Fabio Gambirasi i Roser Asensio es troba a les altures de la ciutat, més enllà dels confins del parc Güell (carrer de Funoses Llussà, 2). Si hi vas en transport públic, hauràs de caminar; si vas amb cotxe, patiràs per aparcar. De manera que el pop-up que han obert a l’hotel Serras, situat al passeig de Colom, davant del Port Vell, permetrà als ganduls conèixer per fi la cuina italocatalana i el colossal producte que ha donat prestigi a la casa.
El pop-up s’articula a través d’un menú degustació amb una relació qualitat-preu interessant. Per 55 euros (beguda no inclosa) et cruspeixes set plats que són set sols. El segell d’Agreste es nota en la panizza fregida amb crema de llimona, cansalada viada i romaní, un mos luxuriós, prohibit. També en una fregola sarda amb gambes que m’entumeix la llengua de tan bona que és.
Notícies relacionadesVibro com un diapasó amb els cappelletti amb parmesà, mantega i sàlvia. Molt de vici amb la pasta de full amb pop i ceba tendra. I als plats totxos, pots triar entre una presa ibérica Arturo Sánchez amb salsa bearnesa (boníssim) o un apoteòsic peix de roca amb suquet i pizza fregida, una descàrrega de sabor i melositat que crida: ¡estiu!
A l’hora de les postres, decideixo apostar pel vermell: maduixes cultivades a la comarca del Maresme amb sorbet de maduixes, saüc i chantilly. Definitivament, després de l’Agreste mar, voldràs visitar l’Agreste muntanya.
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Òbit Qui era Diogo Jota, el jugador del Liverpool mort en un accident de trànsit a Zamora
- Festivals Cancel·lat el concert de Fito Páez que havia d'inaugurar el festival de Cap Roig
- Mor Michael Madsen, actor de 'Kill Bill' i 'Reservoir Dogs', als 67 anys
- Directius Mor l’exdirector de Port Aventura i Riu Hotels, l’empresari mallorquí Lluís Rullan Colom
- Mor Michael Madsen, actor de 'Kill Bill' i 'Reservoir Dogs', als 67 anys
- Ocupacions d'estiu De provador de platges a tastador de gelats: les ocupacions més singulars de la temporada d'estiu
- Incidències Un transformador que fon fusibles deixa més d’una setmana sense llum unes 160 llars i comerços de Barcelona
- Trama Koldo Ministres amb seient a Ferraz donen per fet una «reestructuració» en el PSOE «no només limitada a Organització»