On Catalunya

A ESCENA

El teatre infantil i juvenil se cita a Igualada

La Mostra, que arriba a l’edició número 35, ofereix el treball de 37 companyies repartit en els 16 escenaris de la capital de l’Anoia

LifeCycle

LifeCycle / Robert Etcheverry

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dies de teatre infantil i juvenil a Igualada, cap de setmana de festival. Escenaris per a grups d’aquí i d’allà. Ahir es va posar en marxa la 35a Mostra d’Igualada, fira d’espectacles infantils i juvenils de Catalunya. Fins al diumenge 14 d’abril la ciutat proposa 77 funcions en 16 espais, amb 5 novetats absolutes i 13 novetats en territori català. La fira acollirà 37 companyies, entre les quals n’hi ha 26 de Catalunya, 8 de la resta de l’Estat i 3 d’internacionals. La ciutat espera acollir uns 30.000 visitants.

La Mostra comptarà amb uns 800 professionals i més de 450 entitats acreditades. S’estima que la xifra augmentarà fins a arribar al miler d’acreditats els dies de la Mostra. Aquest any visitaran la fira uns cinquanta professionals de la resta de l’Estat i d’internacionals, del Canadà, la Xina, Suïssa, França, Alemanya, el Regne Unit, Romania, Irlanda del Nord, Portugal, Lituània i el Regne Unit.

Notícies relacionades

La Mostra ha fet bandera de la varietat d’estils artístics, l’exploració de nous formats, la promoció de la creativitat i una alta qualitat en l’elecció de les propostes. Es fa una aposta per companyies que experimenten i que surten de la seva zona de confort. Les obres aborden una àmplia gamma de temàtiques que conviden a la reflexió i l’exploració, incloent-hi la identitat, la inclusió, les relacions familiars, el valor de la solidaritat, la creativitat, l’autodescobriment, la superació de les adversitats i la importància dels petits moments de la vida, entre d’altres.

La programació teatral compta amb espectacles com Cavallet de Mar, una producció de la Sala Flyhard, per reflexionar amb un noi que fa un any que transita i acaba de saber que està embarassat; o Com els pingüins, de la companyia La Bleda, en què veurem algú que, gràcies al seu instint de supervivència, troba la manera de relacionar-se amb el món; Dentro del corazón del mundo, de Migaja Teatro, on s’explica que les persones amb capacitats diferents són les que poden fer el món diferent; o Entrañas de la companyia Lo Patio Teatro. D’entre les propostes de carrer i circ, destaquen B.O.B.A.S, de Jimena Cavalletti, en la qual una situació dramàtica en un enterrament es transforma en una comèdia d’accidents; i Buena vecindad, del Corazón de Teatro,que tracta d’una comunitat de veïns curiosa que surt als balcons cantant i interpretant un repertori variat amb saxos, violoncel i veus en polifonia.

Temes:

Igualada Teatre