On Catalunya

Assemblea i festa de La Febrerada

Xavi Torrent

Assemblea i festa de La Febrerada
4
Es llegeix en minuts
Una de les instal·lacions de l’edició passada de Llum BCN. TEXT Núria BonetON CATALUNYA PER A AJUNTAMENT DE BARCELONA

Ja estem a punt d’arrencar el febrer i, amb ell, una de les propostes més populars i esperades de l’hivern cultural a Barcelona: Llum BCN. Es tracta del festival dedicat a les arts lluminoses consolidat ja com una de les cites europees del disseny, l’arquitectura, la tecnologia i la il·luminació i que tindrà lloc del 2 al 4 de febrer.

ESS La Febrerada - Llum Bcn /

Xavier Torrent

Com ja és habitual, l’epicentre del festival se situarà al Poblenou, al voltant de la plaça de les Glòries, amb prop de 40 propostes que inclouen les peces de 13 artistes, tant nacionals com internacionals, a més dels treballs d’alumnes de 17 escoles de disseny i arquitectura de la ciutat. Sota la direcció artística de Maria Güell Ordis i amb Juliette Bibasse com a curadora, aquesta edició se centrarà en la relació que tenim amb l’entorn, la protecció del medi ambient i els canvis que introdueixen en les nostres vides les noves tecnologies.

Entre les propostes del circuit d’art i disseny lluminós, es podran veure obres com Range in between, de Jou Serra, instal·lada a la llanterna de L’Auditori, que parla sobre binarisme i identitat de gènere; Canopée, amb la qual Antoni Arola proporciona una experiència sensorial completa creant un autèntic bosc al vestíbul del TNC; BioDivHub, de TAKK, que, al Mercat dels Encants, convida a la convivència entre flora i fauna; o BEING GIANTS, escenes efímeres del públic assistent que es veuran sobre la façana del DHUB i són obra de Caroline Robert & Vincent Morisset.

La proposta central del Llum BCN’24 és Patterns and Recognitions, que reuneix tres projectes de l’estudi londinenc United Visual Artists (UVA), creat per l’artista Matt Clark. És un tríptic inspirat en la música de les esferes (Silent Symphony), la perspectiva renaixentista (Vanishing Point) i el pes de les dades en l’era de la informació (Present Shock).

Un recorregut sostenible

Altres espais on es podrà disfrutar del festival són el Mirador de la Torre Glòries, el Museu Can Framis o el Parc del Centre del Poblenou. Aquesta edició de Llum BCN s’ha pensat de tal manera que pugui ser recorreguda amb el tramvia T4, de forma còmoda i sostenible.

Es pot consultar la llista de propostes d’aquesta edició a la web del festival barcelona.cat/llumbcn.

L’Economia Social i Solidària (ESS) compta amb el seu espai i ja s’ha consolidat a Barcelona. Per posar en comú punts de vista i establir les bases d’actuació per als pròxims anys, se celebra la 2a edició de La Febrerada. Serà divendres 2 de febrer en una jornada que vol ser festiva i un revulsiu per transformar la societat.

Estructurada en dues parts molt clares, al matí, al carrer Constitució 19, l’objectiu (en Bloc4BCN) serà generar una conversa entorn del potencial de la transformació digital com a revulsiu per a les diferents iniciatives de l’ESS i avançar en la seva eficiència i consolidació. A més, serà espai de trobada a través de l’Assemblea per compartir el treball realitzat durant l’últim any i visibilitzar que aquest ecosistema ja és una realitat a la ciutat.

Festa nocturna

A la tarda, La Febrerada canvia d’escenari i s’instal·la a Paral·lel 62. Primer, amb el Ciberlocutori de Radio Primavera Sound d’Anna Pacheco en directe i més tard amb concerts gratuïts de bandes liderades per dones: Guineu, Tribade, Mercabanda i DJ Trapella.

Tota la informació es pot consultar a la web barcelona.cat/lafebrerada.

Cros de les Corts

Centenars d’atletes escolars de tots els districtes de Barcelona participaran aquest diumenge 28 de gener en el Cros de les Corts, la tercera prova del Challenge de Cros Escolar de Barcelona 2023-2024. La prova, que s’havia de celebrar el 21 de gener, es va traslladar a aquest cap de setmana en el mateix horari i ubicació: els jardins de la Maternitat entre les 10 h i les 13.30 h (barcelona.cat/lescorts).

Festes de Sant Vicenç

Fins aquest diumenge 28, Sarrià celebra la seva Festa Major d’hivern amb motiu de la festivitat de San Vicenç. Aquest divendres 26 la plaça del Consell de la Vila acull l’Inici de Festes (22 h) i concerts (de 22.30 h a 3 h). Dissabte hi haurà un vermut, una xocolatada, tabalada, correfoc i més concerts; i diumenge un cercavila i un dinar i quinto popular. La programació de les Festes de Sant Vicenç de Sarrià és a barcelona.cat/sarria-santgervasi.

Festa al mercat

Notícies relacionades

El Mercat de Provençals celebra els 50 anys aquest dissabte 27 de gener amb un programa ple d’activitats. S’ha organitzat una gimcana entre els clients, que poden aconseguir vals de descompte per a les seves compres. Hi haurà tallers infantils, pintacares, a més d’un animador. També se celebrarà una xocolatada i se sortejaran 25 paneres. L’acte commemoratiu serà a les 11.30 h. Més informació a la web barcelona.cat/santmarti.

Mapping i fira ISE

Amb motiu del 20 aniversari de la fira de l’audiovisual Integrated Systems Europe, que se celebrarà del 30 de gener al 2 de febrer a la Fira Barcelona – Gran Via, la Casa Batlló projectarà el mapping Structures of Being de l’artista visual Sofia Crespo, en el qual la natura serà la protagonista. Les sessions seran el dissabte 27 i el diumenge 28, en diferents horaris consultables a la web barcelonactiva.cat/ise2024.