On Catalunya

més cultura als museus

Repassem l’agenda de 2024 als centres municipals, que preparen mostres de fotografia, de nous talents artístics i canvis en les seves exposicions permanents

2
Es llegeix en minuts
TEXT Núria BonetON CATALUNYA PER A AJUNTAMENT DE BARCELONAD’esquerra a dreta, imatges de l’Arxiu Fotogràfic, Monestir de Pedralbes, Museu Etnològic i DHUB.Ajuntament de Barcelona

Començar l’any també significa descobrir l’agenda cultural dels museus municipals, que preparen noves exposicions per a aquest 2024 i ja estan covant una nova edició del iN MUSEU per al 2 de març i de la Nit dels Museus per al 18 de maig. Durant aquest any, el Museu Etnològic i de Cultures del Món i el Museu d’Història de Barcelona incorporaran canvis en les seves exposicions permanents. Resumim aquí l’agenda que ens espera, tot i que tota la programació es pot consultar a barcelona.cat/barcelonacultura.

arxiu fotogràfic de barcelona

A partir del 21 de juny, l’Arxiu Fotogràfic presentarà Família, amics i fotografia, una exposició que posarà en valor la fotografia familiar i el seu sistema significatiu. A partir del 22 de novembre, es podrà veure La ciutat imaginada de Manel Esclusa, que recull imatges d’aquest fotògraf.

castell de montjuïc

Amb la mostra Gestos fora de lloc, produïda per La Escocesa, el Castell de Montjuïc mostrarà del 22 de gener el 24 de març, l’obra d’alguns artistes residents d’aquesta Fàbrica de Creació.

disseny hub

Fins al 10 de març, el DHUB llueix al seu vestíbul un "satèl·lit per al solstici", l’ESPILL, una creació de l’estudi d’arquitectura TAKK, que recupera la iconografia de l’estrella dels Reis d’Orient per obrir el debat sobre la contaminació lumínica. Del 6 de juny a l’1 de setembre es mostraran els Premis ADI de disseny industrial.

fabra i coats

Fins al 25 de febrer, la Fabra i Coats mostra Cable City Dance Cable City Sea, de Rossella Biscotti a càrrec de Joana Hurtado i, del 23 de març al 19 de maig, es podrà visitar l’exposició del concurs d’arts visuals Premi Miquel Casablancas-Sant Andreu Contemporani.

monestir de pedralbes

A més de mantenir els seus diumenges de contacontes i els cicles de Diàlegs de Pedralbes, el Monestir mostrarà nous espais del seu hort, amb tallers i activitats.

Arts visuals

Els Tres Tombs se celebren a Sant Andreu de Palomar

El dissabte 13 de gener Sant Andreu de Palomar celebra Els Tres Tombs Infernals, que barreja pirotècnia i un triple correfoc. El diumenge 14 se celebra la popular cavalcada, la més antiga de Barcelona, una desfilada amb música, cavalls i tota mena de carruatges (barcelona.cat/santandreu).

Art als centres cívics de Barcelona

Punts on reciclar els arbres de Nadal

Notícies relacionades

Per donar una segona vida als arbres de Nadal, l’Ajuntament ha instal·lat punts de recollida que estaran operatius fins al 17 de gener. Després de les festes de l’any passat, es van recollir més de 9.000 restes d’avets a tot Barcelona (barcelona.cat/nadal).

La primera festa major de l’any, a Sant Antoni

Aquest divendres arrenca la primera festa major del 2024, la de Sant Antoni, que se celebra fins al 21 de gener. Compta amb prop de 145 activitats, 45 d’elles infantils i familiars. Com a novetat, s’estrena ubicació als Jardinets de Talia (fmsantantoni.com).

Temes:

Viatges Museus