On Catalunya

Octubre màgic

Així serà el Harry Potter Book Day de Barcelona, l’esdeveniment multitudinari dedicat a la saga de mags

Fins al 22 d’octubre, les Galeries Maldà rebran milers de mags equipats amb capes i varetes. Ni Aramís Fuster està preparada per a aquesta allau d’encanteris

Reobre a Barcelona la xurreria més viral de TikTok

Escàndol a Barcelona: descobreixen que els gats de La Gatoteca són en realitat persones disfressades

barcelona/_92A8301.jpg

barcelona/_92A8301.jpg / Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si el teu horòscop et diu que en les pròximes setmanes se’t poden complir tots els somnis com per art de màgia, atent, que potser té raó. Durant el mes d’octubre, bruixots, mags i elfs envairan Barcelona per celebrar a cop d’encanteris la nova edició del Harry Potter Book Day, un esdeveniment multitudinari dedicat a l’univers creat per J. K. Rowling. L’última edició va reunir 8.000 fans només a Barcelona. No t’estranyi aquest any trobar-te Feijóo buscant algun sortilegi que li permeti conjurar una majoria absoluta.

Aquest esdeveniment va començar al Regne Unit fa gairebé 10 anys, el 2014, quan per incentivar la lectura a través de la saga l’editorial Bloomsbury va organitzar unes sessions de lectura dedicades a Harry Potter. A poc a poc, va anar creixent en popularitat fins que va acabar convertint-se en un esdeveniment de magnituds mundials, celebrat en desenes de països, que tenia més de convenció teatral màgica que d’esdeveniment literari.

Notícies relacionades

A Espanya, va ser la companyia Reino de Juguetes qui va importar el format a Madrid i Barcelona, organitzant aquestes vetllades de lectura amb espectacles teatrals inspirats en el món de Hogwarts. Aquest any, el Harry Potter Book Day serà del 5 al 22 d’octubre, amb una desena de xous programats, alguns aptes per a tota la família, i d’altres que exploren el costat més fosc i macabre de la saga, amb sessions per a més grans de 18 anys

El punt de reunió és a les Galeries Maldà (Portaferrissa, 22), on s’amaga la primera botiga de Harry Potter d’Espanya, Carreró Maldagó. 200 metres quadrats plens de marxandatge màgic on et podràs comprar la capa, la vareta, el barret i el llibre d’encanteris. Tot a punt per triomfar en la convenció de mags.