On Catalunya

Podi festiu

Aquests són els bars que regnen en les nits de Gràcia

Els camins de la nit són imprevisibles en aquest barri de Barcelona. Però sempre passen per aquests 3 locals

¿A quins llocs de Barcelona es va rodar ‘El cuerpo en llamas’, nou ‘hit’ de Netflix?

A1-176341766.jpg

A1-176341766.jpg / Laura Guerrero

2
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Hi ha una insensata inèrcia a no sortir mai de Gràcia. La gent del barri anteposa quedar sempre pels mateixos carrers a buscar nous aires. Tu diràs que és un instint sedentari atàvic, propi de la gent del que va ser un poble independent de Barcelona fins al segle XIX. Potser on alguns hi veuen els luxes del passeig de Gràcia, alguns encara hi recorden un penós camí de terra. Però el cert és que el barri lluu més jove que mai, i les seves nits cremen de possibilitats. Podríem recitar-ne desenes, però farem un podi amb tres bars moderns on cada nit és nova, perquè sempre vols repetir. 

Un dels grans canvis de la nit gracienca és la nova cara del mític Heliogàbal (Ramón i Cajal, 80). Des que aquest local va aixecar persiana emparant-se amb la figura d’aquell emperador romà amb tendència al vici, es va convertir en el cau ideal per a la gent alternativa i les bandes de proximitat. Ara és molt més. Des del juny passat, l’‘Helio’ va inaugurar un nou escenari que van estrenar dues sensacions musicals del moment, Julieta i La Ludwig Band. Aquesta ampliació del local ofereix molt espai perquè la parròquia faci ‘perreo’ al seu aire al so de Bad Gyal. Sí, amb el públic la música també ha canviat. Compte, que per allò de la caspa dels vuitanta que arrossega TikTok, et pots sorprendre remenant els malucs amb aquell ‘Aquí no hay playa’ de The Refrescos. Glubs.

Bar Viu (Perla, 26) continua sent un multivers de sensacions. La familiaritat amb què et saluden des de la barra l’Enric, la Duna i en Carles contrasta amb les mirades galàctiques que es creuen mentre travesses el local. Sempre casa, però sempre un altre planeta, aquest temple ‘cool’ de Gràcia destil·la bones vibres entre faràndula, complicitats, hits i explosió. La cosa bull de ballarugues en les seves populars sessions de dj ‘Jueves de tranquis’. Més val arribar aviat, perquè l’aforament és limitat. Una vegada Ada Colau es va quedar fora. Aquesta temporada, a més, l’últim dimecres de cada mes et pots apuntar a duels fratricides de coneixement amb el Show de Tribiel, un trivial entre cerveses amenitzat amb les arts d’un ‘crooner’ dels anys 30.

Notícies relacionades

El nostre triangle de nits eternes el completa l’únic bar d’ambient de Gràcia. Almayer Cocktail Bar (Francisco Giner, 36) reneix de les cendres de l’antic Le Journal, amb un local refinat on llueix el bon gust dels seus mobles retro, parets empaperades i detalls marítims. Com la posada de la novel·la ‘Oceà’ d’Alessandro Baricco de la qual prenen nom, en Cristian i la Francesca ofereixen refugi i escapada en un espai protegit al barri. Còctels a preus populars, festa segura i una fantasia de lloc amb aires d’acollidor saló amb entresolat i decoració exuberant. Un diumenge al mes organitzen la seva festa Queer In, un vermuteo musical gracioso que comença al migdia. 

Com a Almayer, a Gràcia s’hi entra, però potser mai en surts. És igual que et planegis ballar fins a les tantes, pots acabar jugant a ping-pong a Joanic de matinada. En aquest barri, els camins de la nit són imprevisibles.

Temes:

Barcelona Bars