On Catalunya

tendència ‘ecofriendly’

Arriben a Barcelona els vasos i coberts comestibles

Les ‘start-ups’ Cupffee i Voilà ofereixen vasos i coberts que podràs endrapar. Per a ells, això de ‘zero waste’ és literal

Obre a Barcelona una botiga de roba intel·ligent

Aquesta és la ruta per Barcelona que faria Barbie

Arriben a Barcelona els vasos i coberts comestibles
1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ni plàstics reciclables, ni papers d’un sol ús, ni envasos reutilitzats. La solució que han trobat a l’aeroport de Barcelona per reduir la contaminació al mínim dels cafès per portar és tan deliciosa com sostenible: vasos comestibles que, una vegada acabat el cafè, pots endrapar com si fossin les postres. 

És la proposta que l’aeroport de Barcelona, al costat del de Palma de Mallorca, Alacant i Eivissa, ha arrencat per fer l’estiu més ‘ecofriendly’, davant l’allau de turistes que es preveuen que passin per les terminals de les ciutats costaneres. Els vasos, creats per l’‘start-up’ Cupffee, estaran disponibles als establiments de la marca Deli&Cia, cadena amb tota mena de menjars i ‘snacks’ per omplir l’estómac abans del vol. 

Notícies relacionades

Però els vasos no són els únics productes de la vaixella que poden devorar-se. A Barcelona, des de ja fa tres anys, l’empresa Voilà ven forquilles, culleres i ganivets comestibles. La idea, concebuda en un treball de final de grau, ja ha arribat a Ametller Origen i Manolo Bakes, a més d’haver passat per festivals com el Cruïlla

Les opcions són moltes, «es poden utilitzar per remenar el cafè, i la cullera serveix de galeta de cortesia. O també per prendre’t un ‘bowl’ d’açai, o un iogurt, sense contaminar», expliquen des de Voilà. Per descomptat, hi ha galetes de diversos sabors, des de més dolços amb tocs de vanilla, fins a les que tenen un sabor més salat, com el pa. Una solució que s’adapta a cada menjar, i farà el ‘to go’ més sostenible.