On Catalunya

Plans en família assequibles i gratuïts durant el juliol i l’agost a Barcelona

EPC

5
Es llegeix en minuts

Les escoles tanquen les seves portes, però els més petits continuen amb ganes de divertir-se malgrat la pujada de temperatures a Barcelona. A més, amb l’arribada de l’estiu, també augmenten les ganes dels nens per fer plans diferents en família.

Tenint en compte les despeses addicionals que suposen les vacances, des d’EL PERIÓDICO els oferim una agenda amb un seguit d’activitats barates i gratuïtes que poden visitar durant el mes de juliol i agost del 2023.

Dimarts 18 de juliol

17.30 h. ‘Juguem a escacs!’. Partides d’escacs gratuïtes organitzades pel Grup d’escacs del Casal Gent Gran de Vilapicina i de la Torre Llobeta amb cita prèvia. Per a mainada a partir de 7 anys a la plaça de Carmen Laforet, 11 (Nou Barris).

  • 17.30 hJuguem a escacsescacs gratuïtes 7 anys

20.00 h. ‘Quatre parets i un sostre’ amb Lara Renard i Sophie Núñez. Un espectacle de circ, teatre i titelles gratuït en què parlen des de l’experiència d’anys viatjant a camps de refugiats sobre la postura europea i de la situació en què es troben milions de persones sense refugi. Crisis migratòries i d’acollida. És necessària la reserva d’entrades. Pati del Centre Cultural La Casa Elizalde (Eixample).

  • 20.00 hQuatre parets i un sostreespectacle circ teatre titellesgratuït Crisis migratòries d’acollidareserva d’entradesCasa Elizalde

19 i 20 de juliol

18.30 h els dimecres i dijous. ’Jo sóc d’aquí’. Espectacle teatral, musical i de ball per a infants i joves que retrata la vida d’un grup de veïns al pati interior d’una illa de l’Eixample mitjançant fragments que mostren com del contacte i la convivència es crea una comunitat de persones amb diferències culturals. Les entrades tenen un preu de 12 € al Sant Andreu Teatre (Sant Andreu).

  • 18.30 hdimecres dijousJo sóc d’aquíinfants joves comunitat diferències culturalspreu Sant Andreu Teatre

Dimecres 19 juliol

18.30 h. ’La maleta dels àlbums il·lustrats’. Contacontes acompanyats de propostes artístiques per captivar a través dels ulls i les orelles. Activitat gratuïta a l’aire lliure recomanable a partir dels 3 anys d’edat. Plaça Santes Creus (Horta-Guinardó).

  • 18.30 h’La maleta dels àlbums il·lustratsContacontes gratuïta l’aire lliure3 anysPlaça Santes Creus

Fins al 22 d’agost

Fins al 22 d’agostTots els dimarts i caps de setmana de 10.00 h – 20.00 h. Tardes en família al CaixaForum Barcelona. Oferta d’espectacles, projeccions, tallers i experiències immersives per poder gaudir en família amb una programació des dels dos anys d’edat. El preu al CaixaForum és de 6 € i les activitats són gratuïtes amb l’entrada. Amb reserva prèvia obligatòria per la web, on també poden consultar més d’una desena de tallers.

  • dimarts caps de setmana10.00 h20.00 h Tardes en família al CaixaForum Barcelonad’espectaclesprojeccionstallers experiènciesimmersives dos anys6 €reserva prèviamés d’una desena

Juliol i agost

10.00 h - 20.00 h. La Ciència de Pixar al Cosmocaixa. El Museu de la ciència Cosmocaixa acull fins al 3 de setembre una exposició interactiva en què descobreixen els secrets que hi ha darrere de pel·lícules animades tan populars com Toy Story, Els Increïbles, Buscant Nemo i moltes més. Amb el preu de 8 €, l’entrada inclou una visita pel museu, l’exposició i el planetari.

  • 10.00 h 20.00 hLa Ciència de Pixar al CosmocaixaToy StoryEls IncreïblesBuscant Nemomuseuexposició planetari

11.00 h i 12.30 h els dijous (dos torns). ’Laboratori d’històries’. Amb aquest taller gratuït el públic serà convidat a passar una bona estona per estimular la creativitat i literatura d’un mateix. L’objectiu és conèixer els principals aspectes narratius que componen un conte i, de forma lúdica i pràctica, crear petits relats i plasmar-los a partir de la tècnica de la cianotípia (procediment d’impressió de fotografies). Taller recomanat per a nens a partir dels 7 anys.

  • 11.00 h12.30 hdijous Laboratori d’històriesgratuït creativitat literaturaconte lúdicapràcticacianotípia 7 anys

Torns de 45 minuts a les 11.00 h / 11.45 h / 12.30 h / 13.15 h de dimarts a diumenge. ’Nits d’estiu familiar’. Espai gratuït d’experimentació i descoberta per a nens de 0 a 6 anys on, de forma lúdica podran en pràctica el procés d’investigació sobre les curiositats de la natura. Al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Sant Martí).

  • 11.00 h11.45 h12.30 h13.15 hdimartsdiumengeNits d’estiu familiar’.gratuït 0 a 6 anys curiositats de la naturaMuseu de Ciències Naturals de Barcelona

Torns de 45 minuts a les 11.00 h / 12.00 h / 13.00 h els dimarts i dissabtes. ’Pangeica’. Activitat gratuïta de descoberta autònomaassistida per una educadora. Crear hipòtesis, indagar, argumentar i corroborar per resoldre alguns dels reptes que plantejaran als participants. Per a infants a partir de 7 anys. La reserva és a les mateixes taquilles del museu. Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Sant Martí).

  • 11.00 h12.00 h13.00 hdimarts dissabtesPangeicagratuïta educadorahipòtesisindagarargumentar corroborar resoldre reptes 7 anys Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Torns de 45 minuts a les 11.00 h / 12.00 h / 13.00 h els dimecres i diumenges. ’Natura de prop – Sorra. Aquest és un taller gratuït d’observació d’elements naturals relacionats amb la sorra. De la mà de diferents instruments òptics, els participants s’acosten a diferents objectes i els analitzaran en grup, fixant-se en els detalls que ajuden els més petits a fer-se preguntes i desenvolupar la seva curiositat. A les taquilles es poden fer les reserves, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Sant Martí).

  • 11.00 h12.00 h13.00 hdimecres diumengesNatura de prop – Sorragratuït sorra instruments òptics,desenvolupar la seva curiositatMuseu de Ciències Naturals de Barcelona

10.00 h – 20.00 h. ‘Cel rogent’ és una instal·lació gratuïta efímera dissenyada per l’Estudi Bonjoch i feta en col·laboració amb el Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert. És una Representació estètica amb unes bandes de tela que proporcionaran ombra de dia i s’il·luminaran a la nit. L’espai està pensat per acompanyar els diferents esdeveniments culturals que es donaran al mateix pati. Programat en el marc de les ‘Nits d’estiu de CaixaForum de Barcelona’ a l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 (a prop de Monjuic).

  • 10.00 h – 20.00 hCel rogentgratuïta Representació estèticaesdeveniments culturalsFrancesc Ferrer i Guàrdia