On Catalunya

La nit més curta de l’any

Petardeig sense petards: plans per a un Sant Joan alternatiu a Barcelona

Petardeig sense petards: plans per a un Sant Joan alternatiu a Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta nit, molts tindran ‘flashbacks’ de les setmanes després de l’1-O: els carrers de Barcelona s’ompliran de foc i fogueres. Toca celebrar l’arribada de l’estiu amb Sant Joan, però si les revetlles et desperten una mandra increïble, hi ha opcions més enllà de passejar-se per les festes populars. Així pots treure partit a cada minut de la nit més curta de l’any. Plans per als que volen petardeig sense petards.

Organitza un sopar a casa, porta molta coca (de Sant Joan) i acabeu la nit en un club. Aquest any, a més, hi ha una graella de plans nocturns envejable. Per exemple, l’estrena de les festes pròpies de La Paloma (Tigre, 27), l’històric local que, després de la seva reobertura, per fi estrena un pla dissenyat íntegrament per ells. Els ‘dj’ que amenitzaran la nit punxen, sobretot, house, disco i electrònica. Oportunitat d’or per conèixer la sala, la decoració de 1920 que continua pràcticament intacta.

Hi ha més clubs amb una programació especial per celebrar la revetlla. A Razzmatazz (Almogàvers, 122), la festa Foc acull un hipnòtic set d’RnB i hip-hop del ‘dj’ suís Vertigo. La Terrazza (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13), sala electrònica del Poble Espanyol, tindrà 12 h de festa de Sant Joan, per veure com el sol es pon i surt mentre balles. I a Les Enfants Brillants (Guàrdia, 3), mític club del Raval, hi haurà el col·lectiu de música i art visual Checkpoint.  

Festa a la muntanya

Si vols sortir de la ciutat i respirar una mica d’aire de muntanya, però sense renunciar a una bona festa, ves Badalona, al mirador La Bastida, a la Serralada de la Marina. Aquest punt de peregrinació per a caçadors de vistes i per a adolescents que volen fotre’s mà es convertirà durant la revetlla de Sant Joan en l’escenari d’una ‘rave’. En concret, la que organitza el festival Nostromo, que, nascut a París, omple de música els boscos que envolten la capital francesa, i que ara està de gira per Europa, i ha escollit Badalona per a la seva primera visita a Catalunya. En total, 12 h de festa amb vistes de tot l’‘skyline’ litoral. ¿Quina millor manera d’acabar la nit més curta de l’any que amb el sol sortint pel mar?

Un altre pla de festa per als que una ‘rave’ els sembli massa pesada. Creua el Llobregat fins a l’Espectacular (Tellinaires, 47, Gavà), a primera línia de platja, que celebrarà la revetlla amb un sopar i una ‘silent party’: posa’t uns auriculars, i deixa que el ‘dj’ punxi directament a les teves orelles. ¿Que a mitja festa vols treure-te’ls per descansar una mica? Et treus els auriculars i un silenci que ni a les seus de Ciutadans.

Petards de baixa sonoritat

Però no tot és festa. A Sant Joan mai falten els petards... per a la desgràcia de molts, que cada tro de pólvora els desperta unes malediccions que ni Trias en la investidura de Collboni. Per això neix La Traca: petards de baixa sonoritat, amb un catàleg on el que prioritzen són els efectes visuals. Aquí, després de la flama només hi ha llums, res de soroll. Els petards es poden comprar tant a la web com a les seves parades, a Meridiana, 195; Guipúscoa, 145; plaça Molina; Vallcarca, 58; Sant Adrià, 26-28.

Notícies relacionades

I per si els petards o la flama del Canigó no et sembla prou foc, una última recomanació, les festes ‘swingers’. L’Open Barcelona (València, 103) tindrà un esdeveniment liberal per celebrar Sant Joan. Fins a les 4 de matinada, parelles i solters faran que saltin les espurnes de l’amor. I al local gai Berlin Dark (Prunera, 18), un altre especial de Sant Joan. De 22 h a 3.30 h, hi haurà coca de Sant Joan, copes i lubricant.

Per als que, directament, Sant Joan l’únic que vulguin fer és quedar-se en silenci, sense que els petards i les revetlles els molestin, dues idees, o un Diazepam i al llit, o un pla de relax com el que ofereix el monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9), que tindrà les portes del seu claustre obertes durant la revetlla per veure la posta de sol en aquest petit oasi de calma i tranquil·litat.