On Catalunya

tendència

La nova moda que deixa cua a Barcelona: bufets lliures ‘healthy’

És el pla gastronòmic que arrasa en les generacions més joves: el bufet lliure. Locals on et pots demanar tot el que hi ha a la carta sense passar de 20 euros. Acaba amb el botó dels pantalons descordat amb segell d’aprovació ‘realfooder’

barcelona/WhatsApp Image 2023-05-11 at 15.18.01.jpeg

barcelona/WhatsApp Image 2023-05-11 at 15.18.01.jpeg / Instagram

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Davant teu, una cua tan llarga com estàtica. Ni que fossin les rondes a les vuit del matí. ¿Quant fa que estan esperant? «Més de tres quarts d’hora», diuen al principi de la cua, mentre miren a l’interior del local, buscant si hi ha alguna taula que ja estigui menjant les postres. El motiu pel qual s’han ancorat a terra: un bufet lliure. Això, sí, de menjar saludable. És el gran reclam de la cadena FrescCo: amanides, sopes, pastes, pizzes i grills, tot amb ingredients frescos. Posar-se les botes, però amb el segell d’aprovació dels ‘realfooders’.

Notícies relacionades

Mitjana d’edat, sobre els 30 anys. Moltíssims joves, que hi van tant pel boca-orella com per les xarxes: és fàcil trobar a TikTok diversos vídeos que el lloen com el bufet lliure més ‘healthy’ de Barcelona, que et permet repetir fins a tornar rodant a casa sense renunciar a ingredients frescos. A la ciutat, tres ubicacions: Vila Olímpica (Salvador Espriu, 31), Maremàgnum (local 60) i Eixample (Casp, 30).

@comidaperronaa SUSHIKO DIAGONAL. T’agraden els bufets de sushi?? #buffetlibre #buffetsushi #foodiesbcn #foodies #sushilover #barcelonatiktok #foodtiktok ♬ Los Ángeles – Aitana

És tendència en les generacions Z i mil·lennista: anar a llocs on, per menys de 20 euros, puguis repetir moltes vegades. Un altre clàssic són els bufets lliures de sushi i menjar asiàtic. Els que més cues generen són els Kyoka (a la Via Augusta, 268; Sicília, 93; Glòries, Diagonal, 168) i Sushiko (Joan de Borbó, 70; Rio de Janeiro, 42; Diagonal, 477). Menús antiprecarietat per sortir amb el botó dels pantalons descordat a preus assequibles, i sense recórrer al ‘fast food’.