On Catalunya

L’altra diada

Plans per a un Sant Jordi alternatiu a Barcelona

Fuig de les aglomeracions. Hi ha vida més enllà de les parades i les firmes. Et proposem una diada diferent. Aventura’t per vermuts literaris, pregons alternatius, festes musicals i portes obertes.

Plans per a un Sant Jordi alternatiu a Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Fins i tot a Sant Jordi hi ha vida més enllà de les parades i les firmes. T’oferim alguns plans perquè fugis d’aglomeracions i llocs comuns. 

Per començar, una mica de xivarri. Perquè tens la tauleta de nit a vessar de llibres a mitges, però fa anys que vas llegir ‘La leyenda del santo bebedor’. I diu la llegenda que, per gaudir d’un Sant Jordi que moli, res com passar pel teu bar de confiança. A La Raposa (Tapioles, 47) celebren la diada amb una programació doble, dividida entre el carrer del seu local i la plaça Reial. Vermut musical, menjar al carrer Tapioles, taller de fanzins i música a partir de les sis de la tarda amb Hela.

Off Sant Jordi

L’Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12) també té preparat un bon sarau: celebren el 20è aniversari amb un brindis matutí i una ‘performance’ gratuïta (amb reserva) a la seva terrassa a càrrec de Roger Peláez, Agnès Mateus i Verónica Navas, entre d’altres. El seu Off Sant Jordi, en col·laboració amb les llibreries Calders i On the Road, culminarà amb un animat recital de poesia a càrrec de l’Horiginal.

La tropa de la Calders (passatge de Pere Calders, 9) també en té preparada una de bona per a dissabte, dia 22. Com que tenen aquell passatge tan entranyable i un balconet, han organitzat un pregó alternatiu, el dissabte 22 a les 12.00. Per la barana sortiran Andrea Gumes i Berta Gómez Santo Tomás amb una pancarta del ‘Tardeo’, el seu programa de Radio Primavera Sound. El colmado ja va ben assortit de llaunes fredes.

Si vols ràdio viva, al mig del riu de gent podràs escoltar el programa especial que Ràdio Rambles ha preparat per a Sant Jordi. Des d’aquest antic quiosc de flors que la Xarxa de Ràdios Comunitàries ha convertit en estudi de carrer, Ginebra Vall conduirà dues hores de ràdio dedicades al còmic i el fanzín, amb convidades com les autores Bàrbara Alca, Genie Espinosa i Marta Cartu, de l’exposició ‘Constel·lació gràfica’ del CCCB, més Flavita Banana, entre moltes d’altres.  

De música tampoc te’n faltarà: el 22 d’abril, pel pre-Sant Jordi, et proposem el Record Store Day, amb actuacions i trobades a multitud de botigues de discos. Diumenge, el Sant Jordi Musical torna a escampar-se per tots els espais de la Fàbrica d’Estrella Damm (Rosselló, 515), amb infinitat d’actuacions llamineres com les de Triquell i Carla. Per la seva banda, Mishima reestrenen, el 21 d’abril, l’escenari de La Paloma (Tigre, 27) celebrant ‘La nit de les roses’.

Si hi ha una festa sonada a la qual acudir, aquesta és la del primer aniversari de Negra Mosca (Encarnació, 36). Tant dissabte, dia 22, com el dia de Sant Jordi, aquest col·lectiu dedicat a la fotografia, la imatge i les arts visuals festejarà amb vermuts, una acció col·lectiva que desembocarà en una nova exposició, recitals de poesia, fira al carrer i altres activitats. 

Rutes literàries

Si no estàs per a festes, busca les portes obertes d’edificis emblemàtics com el Recinte Modernista Sant Pau (St. Antoni Maria Claret, 167), admira les roses a la façana de la Casa Batlló (passeig de Gràcia, 43) del 21 al 23 l’abril o aventura’t en alguna ruta literària com la creada per Estudio 34, amb un mapa interactiu amb més de 900 localitzacions sorgides de llibres ambientats a la nostra ciutat.

Notícies relacionades

I de postres, roses. Et pots lluir regalant-ne una de diferent i captivadora si visites la ‘pop-up store’ que Omotesandō instal·la a la rambla de Catalunya amb Còrsega. Roses inspirades en la tradició japonesa, artesanals i eternes: estan protegides amb molsa en un bol de vidre. Si t’entra gana, ataca el ‘gelato’ Sant Jordi de xocolata blanca, cúrcuma i ‘ripple’ de gerd. Es podrà assaborir a Badiani (Rosselló, 232) del 21 al 23. Per mossegar i flipar, la rosa de xocolata negra amb núvol i ‘ganache’ de xocolata amb aigua de roses de Casa Cacao (plaça Catalunya, 23). Nyam. 

Per un Sant Jordi diferent: que voli el drac i plogui ben fort.