On Catalunya

NEW NEW NEW

La Perra Verde: nou ‘must’ en la ruta vegana de Barcelona

Ni un producte d’origen animal: ni el menjar ni les cerveses. I tot el més autèntic possible, menjar ‘veggie’ amb el sabor de les tapes de tota la vida

La Perra Verde: nou ‘must’ en la ruta vegana de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Qualsevol persona vegana ha topat amb el mateix dilema: prendràs alguna cosa amb els teus amics i la carta de tapes ‘veggie-friendly’ es limita a amanides, algun hummus, fruita seca i, amb sort, falàfel. Ni el formatge et salva.

Per això, cada vegada neixen més locals com l’acabat d’estrenar La Perra Verde (Torrent de l’Olla, 12), taperia, restaurant i cerveseria on tots els productes són «sense maltractament animal», fins i tot la cervesa. Perquè no, al súper, no totes són veganes: «N’hi ha algunes en què durant el procés de fabricació s’utilitzen ingredients provinents de l’animal, o també en el filtratge», assegura Isabel Fernández, fundadora.

La Perra Verde sorgeix com a culminació de molts anys de veganisme d’Isabel, en què va experimentar fins a trobar aquells sabors que tant trobava a faltar a la cuina típica de la península. «Volia compartir aquests àpats amb tothom», i per descomptat, continuar amb l’agenda política per «donar una empenta al moviment vegà», assegura.

Notícies relacionades

¿L’especialitat de la casa? Més enllà de formatges i croquetes veganes —sí, és fàcil substituir els lactis i preservar el sabor original—, recomana les crispetes de coliflor, «un punt intermedi entre un ‘nugget’ pel cruixent de l’arrebossat i una espècie de peix pels condiments que utilitzem».

I, com no podia ser de cap altra manera, el local és ‘pet-friendly’. Per compartir les tapes amb humans i no humans. «Ja ho diu el nom del bar, ¿no?», diu fent broma la mànager.