On Catalunya

MORITZ FEED DOG FESTIVAL

El món de la moda també s'expressa a la gran pantalla

El festival es prepara per aprofundir del 26 al 29 de març en figures com Karl Lagerfeld, Christian Louboutin o Pierre Cardin

cardin

cardin

1
Es llegeix en minuts

La sisena edició del Moritz Feed Dog busca aprofundir en el debat entre el passat i el futur, el quotidià i el global, la crítica i l’esperança... I tot això a través de la moda com a denominador comú. Del 26 al 29 de març als cines Aribau es projectaran documentals –estrenes a Espanya, majoritàriament–, que analitzen els orígens de creadors com Karl Lagerfeld, Christian Louboutin o Pierre Cardin, la raó de ser d’estils i filosofies, l’herència d’oficis que sobreviuen....

La sessió inaugural va a càrrec d’un títol que defineix el festival a la perfecció. Es tracta de ‘The Remix, Hip-Hop x Fashion’ de Lisa Cortés i Farah X, sobre la relació inseparable entre la música i l’estètica en el hip-hop, però amb l’objectiu de reivindicar les pioneres que van idear els estilismes de l’estil en els seus inicis, quan encara no era un negoci de multimilionaris, sinó un acte de reafirmació dels barris més pobres de la ciutats nord-americans.

Sense moure’s de continent, però mirant cap al sud, la cota s’obre en aquesta ocasió al talent d’un dels seus països més creatius i amb més diversitat cultural: Brasil. Una selecció de documentals revelarà històries que permeten conèixer les realitats que es dibuixen en l’àmbit de la moda en el complex teixit social i econòmic brasiler, de la mà de Feed Dog Brasil.

Per primera vegada

Notícies relacionades

Com a element nou, el festival exhibirà per primera vegada un documental produït a Espanya, com és el cas d’Io ’Sono Il Sone’ d’Ilaria Gambarelli, que recorre la trajectòria de Lorenzo Riva, que va estar al capdavant de l’’atelier’ de Balenciaga als anys 80 i va ser un dels protagonistes del ‘prêt-à-porter’ italià dels 90.

Així mateix, s’incorpora una nova secció denominada ‘What’s New? x Wallapop’, que vol reflexionar i debatre sobre les noves perspectives del món de la moda a través d’una mirada crítica i el plantejament de solucions.

Temes:

Cine