On Catalunya

teatre

6 obres de teatre per a tots els gustos

Són dies de festes, regals, tiberis i celebracions familiars. Però també ideals per acostar-se als teatres. T'oferim una proposta variada i de panorama ampli

zentauroepp48901128 abel191226132212

zentauroepp48901128 abel191226132212 / Mauvego

2
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

1. Pere Arquillué i una peça monumental

1. Pere Arquillué i una peça monumental

Jerusalem

Teatre RomeaAutor: Jez ButterworthDirecció: Julio Manrique Fins el 6 de generDes de 19 €

Va causar sensació al Grec i ho ha tornat a fer al Romea.Jerusalemés una obra d’aquelles que no s’acaben i amb un protagonista bigger than life.Un enorme Pere Arquillué és Johnny El Gallo Byron, un Falstaff modern, un antiheroi, un tità que és al seu torn el retrat del final d’una època. Tres hores de gran teatre en una peça monumental i que ens recorda que Arquillué segueix a dalt de tot.


2. Un clàssic entre els clàssics

2. Un clàssic entre els clàssics

West side story

Teatre TívoliPartitura: Leonard Bernstein i Stephen SondheimDirecció d’escena: Federico Barrios Fins el 16 de febrerDes de 26,85 €

Romeu i Julieta als carrers de Nova York. Els Capuleto i els Montesco són dues bandes: els nord-americans Jet i els porto-riquenys Shark. La partitura de Bernstein i Sondheim i les coreografies imbatibles de Jerome Robbins. La fidel i cuidadíssima versió espanyola del muntatge de Broadway aterra a Barcelona després de triomfar a Madrid. ¿Què més se li pot demanar a un musical?


3. Joan Pera, el rei de la comèdia

3. Joan Pera, el rei de la comèdia

El pare de la núvia

Teatre CondalAutors: Joel Joan, Héctor Claramunt Direcció: Joel Joan Fins el 16 de febrerDes de 24 €

L’actor de Mataró, als 71 anys, torna a deixar empremta, molt ben acompanyat de la seva inacabable aptitud per a la comèdia.Ho fa en una obra dirigida per Joel Joan en la qual és un empresari molt nostratque s’ha convertit, a poc a poc, en l’emperador de les galetes. Viu dies feliços pel casament de la seva filla, però tot s’ensorra per una revelació inesperada.

4. Mirada desacomplexada al Nadal

4. Mirada desacomplexada al Nadal

Nadales

El MaldàDramaturgia, direcció escènica i musical: Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals Fins el 20 de gener14 (anticipada) i 20 €

Parlar de Nadal és fer-ho de ritus i tradicions, amb tot el que poden arribar a significar aquestes paraules. El trioIban Beltran-Carles Pedragosa-Josep Pedralsuneix el seu talent, que no és poc, per donar-li la volta amb particulars versions de les nadales que, com diuen, ens mortifiquen aquests dies des dels altaveus dels espais públics. Un exercici desacomplexat i divertit.


5. El filó d’Agatha Christie 

5. El filó d’Agatha Christie 

Testimoni de càrrec

Teatre del RavalAutora: Agatha Christie Direcció: Pepa CalvoFins el 26 de gener Des de 18 € 

Les novel·les de la gran dama del misteri han aterrat, amb el mateix reconeixement, al cine i el teatre. Una mostra és la versió de ‘Testimoni de càrrec’ que ofereix amb èxit el Teatre del Raval. És una versió interactiva en la qual vuit espectadors componen el jurat mentre dues actrius s’infiltren a la platea.


6. Dagoll Dagom torna a l’essència

Notícies relacionades

6. Dagoll Dagom torna a l’essència

Maremar

Teatre PolioramaDirecció: Joan Lluís Bozzo Direcció musical: Andreu Gallén Fins el 12 de generDes de 12,45 €

La històrica companyia va tocar la fibra amb l’estrena d’aquest musical, sobri, de gran càrrega emotiva i brillants cançons i coreografies, a partir d’una peça poc coneguda de Shakespeare, Pèricles, príncep de Tir. Motius sobrats per a la reposició d’una obra que ens interpel·la sobre la tragèdia humanitària al Mediterrani.

Temes:

Escenaris Teatre